Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commando-overdracht in Schaarsbergen Luchtmobiele brigade

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Commando-overdracht

Commando-overdracht Luchtmobiele brigade

13-07-2001

In de Oranjekazerne in Schaarsbergen heeft Brigade-generaal Leen Noordzij vanmiddag (13 juli) het commando over de Luchtmobiele brigade overgedragen aan Brigade-generaal Peter van Uhm.

Generaal van Uhm begon zijn militaire loopbaan in 1972 op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Daarna vervulde hij verschillende functies bij het wapen der Infanterie, waaronder Commandant 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel Garderegiment Grenadiers en Jagers. Daarnaast heeft Generaal van Uhm verschillende staffuncties bij de Landmacht- en Defensiestaf bekleed. In november 2000 werd van Uhm bevorderd tot Brigade-generaal en geplaatst bij het hoofdkwartier van SFOR in Bosnië-Herzegovina. Generaal Noordzij krijgt omstreeks augustus de functie van Commandant 1e Divisie 7 december te Apeldoorn. (foto: Peter Wiezoreck)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie