Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kansen voor zonnestroom in de Utiliteitsbouw

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

Kansen voor zonnestroom in de Utiliteitsbouw

Rapport van Verhoef Solar Energy nu gratis te downloaden.

Onopvallende plat-dak toepassingen en high-tech gevels zijn de meest kansrijke toepassingen van zonnestroom (pv) in de commerciele vastgoedmarkt. Meer dan in de woningbouw spelen voor bedrijven marktfactoren een belangrijke rol bij investeringsbeslissingen.

Deze conclusies volgen uit onderzoek dat Verhoef Solar Energy Consultancy in samenwerking met DTZ Zadelhoff en Ekomation in opdracht van Novem heeft uitgevoerd. Onderdeel van het onderzoek is een gedetailleerde analyse van trends in de commerciele vastgoedbranche.

Kansen voor penetratie van PV in de branche zijn o.a. de opkomst van groene bedrijventerreinen en parkmanagement. Ook het gebruik van onroerend goed voor corporate identity (milieubewust imago) is een trend, waarbij vooral de opkomende ICT sector met haar enorme stroomverbruik als kansrijk segment naar voren komt.

Bedreigingen voor grootschalige toepassing van PV vormen onder meer de telecom-aanbieders met hun toenemende claims op daken.

Meer informatie: Het rapport is P0104 "Kansrijke toepassingen van zonnestroom in de utiliteitsbouw" is gratis te downloaden van de Novem site. Klik hier voor gratis download. Voor meer informatie: Novem, ir. K. Keijzer, tel 030- 23 93 464, (k.keijzer@novem.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie