Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dordts project is 'parel van vernieuwend waterbeheer'

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dordrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dordrecht


Dordts project is 'parel van vernieuwend waterbeheer'

Het waterbeheerproject Luchtenburg in de wijk Sterrenburg is samen met negen andere projecten in Nederland als inspirerend voorbeeld opgenomen in het boek Parels van vernieuwend waterbeheer. Dit boek is gemaakt in het kader van de startovereenkomst Waterbeleid 21ste eeuw, een overeenkomst tussen de waterschappen, gemeenten, provincies en rijksoverheid.

Een flinke regenbui kan al snel een overbelasting van het riool veroorzaken. Door middel van overstorten komt dan het door het riool vervuilde water in de sloten terecht. Bij nieuwbouw is dit probleem op te lossen met gescheiden stelsels voor vuilwaterafvoer en regenwaterafvoer. Bij bestaande bebouwing is zoiets veel lastiger omdat het gemengde rioolstelsel moet worden omgebouwd dot een gescheiden systeem. "Niemand wist nog hoe het moest", vertelt projectleider Joop Vinkenvleugel van het Ingenieursbureau Stadswerken. "Want dit was nog nooit gedaan in een bestaande wijk." Toch kreeg Dordrecht het als eerste stad in Nederland voor elkaar.

Nadat het water is opgevangen, ondergaat het een zuivering. Bereikt de opslagcapaciteit haar maximum, dan stroomt het schone overtollige water via een leidingsysteem naar een nabijgelegen sloot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie