Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automobilist over de kop in Coentunnel Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Over de kop in tunnel
13-7-2001. Donderdagochtend rond elf uur is bij een eenzijdig verkeersongeval in de Coentunnel een 42-jarige automobilist gewond geraakt. De man verloor om onbekende reden de macht over het stuur, raakte een tunnelwand en sloeg over de kop. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Bouwvakker gewond
13-7-2001. Een 26-jarige bouwvakker werd gistermiddag in Amsterdam-Zuidoost het slachtoffer van een arbeidsongeval. De man werkte op een hoogte van circa 36 meter aan de in aanbouw zijnde Utrechtse Boog. Hij kwam op een zeker moment ten val en raakte met zijn knie een uitstekende ijzeren staaf. Als gevolg daarvan verschoof zijn knieschijf. Het slachtoffer werd ter plaatse gespalkt door ambulancepersoneel en vervolgens in het bakje van een kraan naar beneden gebracht. Vervolgens is hij per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.In been gestoken
13-7-2001. Donderdagavond rond zeven uur is in de Martini van Geffenstraat een 21-jarige man in zijn been gestoken. De dader zou een onbekend gebleven man zijn. Het slachtoffer zocht zijn toevlucht tot een reisbureau vanwaar hij werd opgehaald door een ambulance. Na ziekenhuisbehandeling mocht hij tegen middernacht weer naar huis. Aangezien het slachtoffer nog niet kon worden verhoord, is de aanleiding en de toedracht van het steekincident niet duidelijk. De politie heeft de buurt afgezocht, maar niets bijzonders ontdekt. Getuigen konden alleen melden dat de man was gewond. Het steekincident zelf hadden ze niet gezien.Verkeerszaken Amsterdam
13-7-2001. Op de Cornelis Douwesweg is donderdagochtend een autogordelcontrole gehouden. De agenten zetten 21 overtreders op de bon. Ze krijgen binnenkort een acceptgirokaart van 90 gulden in de bus.

Papaverweg
Op de Papaverweg zette de politie 10 verkeersdeelnemers op de bon die door rood reden.

Ijdoornlaan
Vannacht heeft de politie op de IJdoornlaan tijdens een routinecontrole een automobilist aan de kant gezet die geen rijbewijs bleek te hebben. De man probeerde onder de zaak uit de komen en gaf een valse naam op. Dit werd doorzien. Er bleken ook problemen te zijn met het kentekenbewijs van de auto. De man kreeg drie bonnen en moest zijn auto laten staan.

Van Woustraat
Surveillerende agenten hebben vannacht in de Van Woustraat een 20-jarige Amsterdammer aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De agenten hadden hem eerder al gewaarschuwd niet te gaan rijden. De man stond met een paar vrienden in de Albert Cuypstraat en dronk toen bier. Omdat hij met luide muziek van zijn autoradio-installatie de rust verstoorde, kreeg hij toen direct al een bon voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Nadat hij in de Van Woustraat van de weg was gehaald, volgde een alcoholonderzoek aan een politiebureau. Dit resulteerde in een score van 1.1 promille. Ook kwam vast te staan dat de chauffeur geen rijbewijs had. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Zuiderzeeweg
De Verkeerspolitie zette donderdagavond een 39-jarige buitenlandse automobilist aan de kant die een snelheidsovertreding pleegde. De chauffeur reed 110 kilometer per uur waar 70 was toegestaan. De geraadpleegde officier van justitie legde de verdachte een boete van 465 gulden op.

Zeeburgerdijk
Op de Zeeburgerdijk zetten surveillerende agenten een 50-jarige automobilist aan de kant die moeite had de vangrail te ontwijken. Hij bleek te hebben gedronken. Tijdens een later afgelegde test kwam een alcoholscore van 1.7 promille uit de bus. Dit was overigens niet het enige. De chauffeur had ook een door de rechter opgelegde ontzegging van de rijbevoegdheid. Dit betekent dat de man zich aan een tweede verkeersmisdrijf heeft schuldig gemaakt.

Willemsparkweg
Donderdag is op de Willemsparkweg een roodlichtcontrole gehouden. Tijdens de actie zijn 35 bonnen uitgeschreven. Betrokkenen krijgen binnenkort een acceptgirokaart.

Huigenbos
Bij verkeerscontroles bij Huigenbos is donderdagmiddag en -avond 156 keer proces-verbaal opgemaakt. Het ging met name om snelheids- en autogordelovertredingen.
Haarlemmerweg
Op de Haarlemmerweg is donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist die veel te hard reed. Op een stuk waar 70 mag worden gereden, zette hij een snelheid van 129 kilometer per uur neer. De automobilist had ook 90 gram hasjiesj bij zich. De softdrugs zijn in beslag genomen. De man krijgt dus ook een proces-verbaal voor de Opiumwet.

A10-West
De Verkeerspolitie arresteerde op de A10-West een 35-jarige automobilist uit Haarlem die zonder rijbewijs reed. De man probeerde de agenten te misleiden met een valse naam, maar die vlieger ging niet op. De verdachte had ook nog een zestal verkeersboetes openstaan. Na het opmaken van proces-verbaal en betaling van 720 gulden aan boetes, is de verdachte heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie