Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-07-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 13.40 u) Vrijdag, 13 juli 2001

District Sittard

Geleen, inbreker aangehouden.
De politie van Geleen heeft donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur een 34-jarige man aangehouden na een melding over een inbreker die op het dak van een woning aan de Dr. Nolenslaan was gezien door getuigen. Aan de hand van een goed signalement kon de verdachte, die geen vaste verblijfplaats heeft, in het Fortunapark worden aangehouden. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van inbrekerswerktuigen. Hij werd ingesloten in het politiebureau van Sittard voor nader onderzoek. Daarbij zal onder meer worden gekeken naar de betrokkenheid van de verdachte bij diverse inbraken danwel pogingen tot inbraak eerder in de nacht in de Dr. Nolenslaan, de Rijksweg Noord en het Fortunapark. Tussen 01.00 uur en 03.00 uur kreeg de politie zeven meldingen waarbij al dan niet met succes was ingebroken in woningen en/of bedrijfsgebouwen.

Geleen; achter stuur met slok op
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Valderenstraat in Geleen van een 37-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de Gelener onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de man en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Geleen/Stein/Schinnen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag radarsnelheidscontroles gehouden op Henri Hermanslaan in Geleen, op de Stationsstraat in Schinnen en op de Steinderweg in Stein. Totaal werden daarbij ruim zeshonderdertig voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal zon negentig voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid hebben overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Born; onder invloed
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.30 uur vond een aanrijding (geen gewonden, alleen matereiele schade) plaats op de autosnelweg A-2 ter hoogte van Born. Een 38-jarige automobilist uit Heerlen botste met zijn auto tegen de vangrail/middengeleider toen hij bezig was met een inhaalmanoeuvre. Vermoedelijk dat de Heerlenaar schrok toen tijdens de inhaalmanoeuvre een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen iets naar links / naar zijn kant uitweek. Bleek dat de Heerlense automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Beek, dure koi-karpers geliefd bij dieven
Binnen een tijdsbestek van enkele maanden zijn in het bewakingsgebied van de politie in Beek (L) bij diverse diefstallen ruim 900 kostbare Koi-karpers gestolen. Deze siervissen vertegenwoordigen een waarde van duizenden guldens. De laatste diefstallen vonden afgelopen weekend plaats Een overzicht:
In de nacht van 18 op 19 april 01 werden uit de kweekbakken van een viskwekerij in Kelmond zon 550 Koi-karpers gestolen, waarde ruim 20.000 gulden. De kweekbakken stonden in een afgesloten loods welke werd opengebroken. Op 8 juli 01 kreeg deze kweker wederom te maken met een visdiefstal. Toen werden circa 200 Koi-karpers gestolen. In de nacht van 21 op 22 juni werden bij een particulier uit diens vijver in Amstenrade 30 Koi-karpers, 5 Steuren en 35 Chubkins gestolen. Hier werd de omheining van de achtertuin deels vernield om bij de vijver te komen.
In de nacht van 8 op 9 juli 01 werden uit een vijver in Elsloo 130 Koi-karpers gestolen met een totale waarde van 8500 gulden.

Ondanks een door de politie van Beek ingesteld onderzoek konden deze diefstallen nog niet worden opgelost.

Eerder dit jaar werden uit de vijvers van Kasteeltuinen Arcen in noord Limburg 50 grote Koi-karpers gestolen. Deze vissen hadden een waarde van circa 7500 gulden per stuk. Ook deze diefstal is nog niet opgelost.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie