Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 13 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; beroofd
Een 49-jarige vrouw uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer fietste afgelopen donderdagmorgen omstreeks 10.30 uur vanaf de Markt richting Wilhelminabrug toen vlak voor zij de brug opreed plotseling een onbekende man voor haar fiets sprong en haar abrupt tot stoppen dwong. Meteen sloeg de overvaller het slachtoffer op haar hoofd waarbij ze ten val kwam. Toen de overvaller (ongeveer 30 jr, circa 1,80 mtr, smal gezicht, lang blond haar in een paardenstaart, dikke neus, in het rechteroor 2 oorringen en gekleed in een blauwe spijkerbroek en dito spijkerjack) weer was weggerend miste het slachtoffer haar beurs met geld. De politie stelt een onderzoek in.
Ook in een parkeergarage aan het O. L. Vrouweplein vond afgelopen donderdag een beroving plaats. Een 70-jarige man uit het Duitse Erkelenz die omstreeks 18.45 uur in de parkeergarage bij zijn geparkeerde auto kwam, ontdekte een platte band. Bij het verwisselen van de band kwamen er een tweetal onbekende en hulpvaardige mannen. Plotseling sloeg een van beide hulpvaardige mannen het slachtoffer in het gezicht terwijl de ander een tas en een jas uit de auto stal. Met deze buit (waarin zich papieren en enkele bankpasjes bevonden) maakte het tweetal zich uit de voeten. De tas is later in een trapportaal van dezelfde parkeergarage teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; vernieler aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Stationsstraat in Maastricht een 42-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die wordt ervan verdacht die nacht een ruit van de deurportiek van een bank aldaar had vernield. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Vermoedelijk dat de vernieler uit kwaadheid tot zijn daad is gekomen toen hij even tevoren door toezicht/beveiligingspersoneel uit het portiek was verwijderd alwaar hij zich blijkbaar zonder enig doel bevond. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; urineren
De politie heeft afgelopen donderdagavond omstreeks 22.15 uur op de Markt in Maastricht een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie betrapte de man toen hij in het openbaar tegen een kraam stond te urineren. Hij werd diezelfde avond, met twee processen-verbaal rijker (ook een proces-verbaal wegens het op de nuttigen van alcoholische drank op de openbare weg) weer heengezonden.

Berg en Terblijt; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond op de Rijksweg (Rasberg) in Berg en Terblijt een aanrijding plaats. Een 35-jarige bestuurder van een tractor met aanhanger uit Bocholtz botste bij het oprijden van een bedrijfsterrein aan de Rijksweg op het fietspad tegen een 45-jarige fietser uit Hoenbroek die aldaar de Rasberg kwam afgereden. De fietser raakte daarbij zwaar gewond en werd met vermoedelijk een gescheurde lever, twee rib-fracturen, sleutelbeen uit de kom en longkneuzingen (met eventueel gevaar voor klaplongen) per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht waar hij op de afdeling intensive care werd opgenomen. De fiets raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie