Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SilverStream verwacht tweede kwartaal winst per aandeel

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


SilverStream Software, Inc. verwacht voor het tweede kwartaal winst per aandeel te halen;
inkomsten waarschijnlijk op 90% van de richtlijn

Billerica, Massachusetts - 13 juli 2001- SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) heeft op 9 juli jl. bekend gemaakt dat hun verwachting voor het tweede kwartaal (tot 30 juni 2001) zal uitkomen op de beoogde winst per aandeel. SilverStream maakte het streefcijfer eerder bekend tijdens een conference call op 30 april 2001. De inkomsten in het tweede kwartaal komen waarschijnlijk uit op 90% van het beoogde niveau. SilverStream's volledige resultaten zullen bekendgemaakt worden tijdens een conference call op 24 juli a.s., om 17.30 uur Eastern Time (23.30 uur Nederlandse tijd).

Op basis van de voorlopige cijfers over het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2001, verwacht SilverStream inkomsten tussen de USD 20 en 21 miljoen, terwijl de doelstelling USD 22,5 tot 23,5 miljoen was. Daarnaast verwacht SilverStream een gecorrigeerd bedrijfsverlies (nettoverlies na afschrijving van goodwill en uitgestelde vergoedingen en aftrek van buitengewone lasten) van tussen de USD 0,45 en USD 0,48 per aandeel.

"In het tweede kwartaal kende de Noord-Amerikaanse markt een positieve ontwikkeling, met een snellere groei van de activiteiten", aldus David Litwack, president en CEO van SilverStream Software, Inc. "Maar tegenover de gunstiger omstandigheden in Noord-Amerika stond het feit dat de zwakke marktontwikkelingen internationaal voelbaar werden, vooral in Europa. Voornamelijk hierdoor blijven de inkomsten achter."

Litwack zei verder: "De markt reageert heel positief op onze nieuwe SilverStream eXtend(tm) productenfamilie, de eerste complete Integrated Services Environment voor de ontwikkeling en toepassing van Web Services georiënteerde applicaties. Hoewel de huidige economische ontwikkelingen het moeilijk maken voorspellingen te doen, zien we toch een toename van de verkoopactiviteiten en blijven we voor de lange termijn positief gestemd."

Craig Dynes, vice president en chief financial officer van SilverStream: "Wij verwachten een buitengewone last van tussen de USD 8,5 en 9 miljoen voor de stappen die wij in het tweede kwartaal hebben genomen om de kosten terug te dringen, kantoren te verkleinen, het aantal medewerkers te verlagen en de waardevermindering van bepaalde activa op te vangen. Onze liquiditeitspositie is sterk en in overeenstemming met onze bedrijfsactiviteiten blijven wij werken aan kostenbeheersing waar dat nodig is om de efficiëntie te verhogen en de resultaten te verbeteren."

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie