Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemverbod ingetrokken waterspeelplaats Cronesteyn Leiden

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

13-07-2001

Zwemverbod ingetrokken waterspeelplaats Cronesteyn

Het zwemverbod voor Waterspeelplaats Cronesteyn in Leiden was ingesteld op 25 juni vanwege een slechte waterkwaliteit. Inmiddels is de waterkwaliteit voldoende hersteld. Reden om het zwemverbod in te trekken.

Na een aantal metingen blijkt uit de analyseresultaten dat het water van de waterspeelplaats voldoende is verbeterd. Bij de waterkwaliteitsmetingen wordt gekeken naar het aantal thermotolerante colibacteriën van fecale oorsprong. Deze bacteriën zijn zelf geen ziekteverwekkers, maar de aanwezigheid ervan is wel een indicatie voor de aanwezigheid van ziekteverwekkende bacteriën.

De zwemwatertelefoon (070 441 7550) van de provincie is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater beschikbaar. Die gegevens zijn ook te vinden op Internet.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie