Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht vervoert kinderen Balkan

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieLuchtmacht vervoert kinderen Balkan

13-07-2001

Met vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht worden 150 kinderen uit Kosovo en Albanië naar Nederland gebracht voor een vakantie in ons land. Gisteravond arriveerden twee vliegtuigen met 75 kinderen uit Kosovo en vanavond brengen nog eens twee toestellen van de luchtmacht 75 jeugdige vakantiegangers uit Albanië naar de vliegbasis Eindhoven. De kinderen blijven drie weken in ons land en worden daarna door de luchtmacht weer thuisgebracht. Het project is een initiatief van de Stichting Europa Kinderhulp.

De Fokker 60 vliegtuigen van het 334-Squadron van de luchtmacht hebben de Kosovaarse kinderen opgehaald in Pristina. De groep die vanavond naar ons land komt, vertrekt vanaf de luchthaven van Tirana. Het oorspronkelijke plan was de kinderen met bussen naar Skopje in Macedonië te brengen en ze daar op te halen. In verband met de spanningen in Macedonië is echter gekozen voor de luchthavens van Pristina en Tirana.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie