Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Vlootdagen gestart

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensievlootdagen voor jong en oud

Nationale Vlootdagen gestart

13-07-2001

Vandaag was het zover: het normaal goed afgesloten marineterrein in Den Helder is drie dagen open voor het publiek. Fotograferen, filmen, alles wat normaal niet mag is nu op de meeste plaatsen toegestaan. Met andere woorden: De Nationale Vlootdagen 2001 zijn begonnen.

Stafofficier voorlichting, luitenant ter Zee der eerste klasse John van Zee heeft het er, zonder heel veel anderen te kort te doen, maar druk mee. "Dat klopt, dit zijn topdagen voor ons. De ervaring heeft geleerd dat we in drie dagen toch zeker op 200.000 mensen of meer kunnen rekenen. Demonstraties op de grond en in de lucht, veel doe-dingen waar volwassenen en kinderen aan kunnen deelnemen, technische snufjes in de expositietent waar de
marine-onderhoudsbedrijven laten zien wat ze kunnen, er is op veel gebieden van alles te beleven. Ik wil nog wel speciaal noemen dat er tweemaal per dag, dus ´s morgens en ´s middags, een vaartocht met een fregat op de Noordzee is te winnen. En niet één maar veertig personen per keer. Dus er zijn heel veel prijswinnaars."

Het programma heeft wel een enkele wijziging ondergaan: de het Franse fregat FN Second Maître Bihan kon door operationele verplichtingen niet komen maar er zijn nu wel vier Engelse patrouilleboten aanwezig. De andere buitenlandse schepen zijn intussen allemaal gearriveerd. De Russische kadetten, afkomstig van het opleidingsfregat Smolny vallen wel op. Ze kijken rond en verzamelen posters en stickers van de Koninklijke Marine voor thuis. (Foto´s: Fabienne Bruijs) Russen op de expositie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie