Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet akkoord met nieuw Warenwetbesluit cacao chocolade

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De ministerraad heeft op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ingestemd met een nieuw Warenwetbesluit voor cacao en chocolade. Deze nieuwe regels zijn voorgeschreven door de Europese Unie en hebben betrekking op de samenstelling, de bereidingsspecificaties, de verpakking en de etikettering van cacao- en chocoladeproducten. Voortaan mag in de gehele Europese Unie bij de productie van chocolade gebruik worden gemaakt van andere plantaardige vetten dan alleen cacaoboter, mits dat vermeld wordt op het etiket. Het gebruik van deze andere vetten was tot op heden slechts toegestaan in zeven lidstaten en verboden in de overige acht lidstaten waaronder Nederland.
Het ontwerpbesluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State en zal naar verwachting op 3 augustus 2003 in werking treden.

Dit persbericht, nummer 11, is vrijdag 13 juli 2001 na afloop van de ministerraad uitgegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie