Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwaliteitseisen voor leraren in wet verankerd

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht Ministerraad
13 juli 2001

KWALITEITSEISEN VOOR LERAREN IN WET VERANKERD

De ministerraad heeft op voorstel van minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ingestemd met het vastleggen van de bekwaamheidseisen voor leraren en ander onderwijspersoneel in de Wet op de beroepen in het onderwijs. Bekwaamheid van leraren en ander onderwijspersoneel is van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs. De wet op de beroepen in het onderwijs gaat uit van een gezamenlijke verantwoordelijkheid van scholen en leraren voor het op peil houden van kennis en vaardigheden. In samenspraak met scholen doet de beroepsgroep voorstellen voor bekwaamheidseisen die in de wet worden vastgelegd.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 13.07.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie