Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maximumduur beeindiging dwangverpleging bij tbs verdubbeld

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Justitie

Persbericht Ministerraad
13 juli 2001

MAXIMUMDUUR VOORWAARDELIJKE BEËINDIGING DWANGVERPLEGING BIJ TBS WORDT VERDUBBELD

De ministerraad heeft op voorstel van minister Korthals van Justitie ingestemd met een verlenging van de maximumduur van de voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging bij TBS van drie naar zes jaar. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan een door de Tweede Kamer aangenomen motie waarin om een aanzienlijke verlenging van de voorwaardelijke beëindiging wordt verzocht om recidive na de terbeschikkingstelling terug te dringen. Door de verlenging van de maximumduur van de voorwaardelijke beëindiging kunnen ter beschikking gestelden na afloop van de dwangverpleging gedurende langere tijd worden begeleid bij hun terugkeer in de samenleving. Indien de voorwaarden worden overtreden of indien op een andere wijze gevaar ontstaat voor de samenleving, kan de dwangverpleging worden hervat. Jaarlijks beoordeelt de rechter of een voorwaardelijke beëindiging moet blijven voortduren; er wordt dan steeds voor de duur van een jaar verlengd. Indien de rechter niet tot verlenging besluit of als het wettelijk maximum van zes jaren is bereikt, eindigt de terbeschikkingstelling definitief.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 13.07.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie