Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil providers verplichten tot doorgeven Publieke Omroep

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA: alle internetproviders verplichten signalen van alle publieke omroepen door te geven

Tweede Kamerlid Joop Atsma vindt dat alle internetproviders moeten worden verplicht de signalen van alle publieke omroepen door te geven. Atsma zegt dit in reactie op het artikel Van der Ploeg wil leidende rol omroep in het Algemeen Dagblad van vrijdag 13 juli. Het CDA heeft daar al bij de staatssecretaris op aangedrongen, aldus Atsma.

Staatsecretaris Van der Ploeg (Media) vindt dat de publieke omroep voorop moet lopen bij het ontwikkelen van internet en digitale. Hij schrijft dat in een brief aan de Raad van Bestuur van de NOS.

Met zijn brief wil Van der Ploeg de "algemene richting schetsen waarin de publieke omroep zich naar zijn mening zou moeten ontwikkelen". Volgens Atsma kan het CDA de staatssecretaris daarin steunen.

Atsma is "er echter niet gerust op wat Van der Ploeg onder het begrip publieke omroep verstaat. Als dat alleen maar de NOS is, dan is dat te mager. Omroepverenigingen als de KRO en de NCRV zijn ook publieke omroepen, en moeten ook worden doorgegeven via internet."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie