Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omslag start twee-weken-tour langs EKO projecten Nederland

Datum nieuwsfeit: 14-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Duurzaamsite / Nieuws 2001 |

EKO-tour door Nederland 14 t/m 28 juli

In het kader van het project Idealen in Uitvoering organiseert Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling van 14 t/m 28 juli 2001 de EKO-TOUR 2001: een veertiendaagse bustour door Nederland langs woon-werkprojecten, leefgemeenschappen, zelfvoorzieners, eko-pioniers, natuur- en kunstprojecten, natuurrijke tuinen, levenskunstenaars, praktische idealisten en andere doen-denkers. Met de tour kunnen dertig mensen mee. Wie mee wil moet zich snel aanmelden, want er zijn nog maar tien plaatsen beschikbaar!

Mensen inspireren mensen

De EKO-tour biedt een unieke kans om, in een vakantie-achtige sfeer, kennis te maken met ruim twintig heel verschillende initiatieven. Om kennis te maken met de mensen die er leven, wonen en werken. Om te zien en te horen hoe zij hun idealen in de praktijk vormgeven. Om te vragen naar hun eigen ervaringen. Hoe zijn ze ooit begonnen? Hoe heeft het initiatief zich ontwikkeld? Wat is er terecht gekomen van de oorspronkelijke plannen en idealen? En hoe is het om er nu te wonen, te werken en te leven? Op elk project worden we uitvoerig rondgeleid en 's avonds is er volop gelegenheid om met de mensen ter plekke verder kennis te maken. Een greep uit de te bezoeken projecten:


* Eindhoven (Omslag, Emmaus) - tevens start- en eindpunt
* Utrecht (Het Groene Dak, Atalanta, ACU en Strowis, de Bikkershof)
* Austerlitz ('Grensgeval', de Breedbekkikker)
* Den Haag (Pander, de Waterspin, de Blauwe Aanslag, Water en Brood, Speer)

* Amsterdam (presentatie Ecodorp-initiatief in O'301)
* Haarlem (Rosenstock Husseyhuis)

* Enschede (de Wonne en het Paradijs)

* Wapserveen (de Hobbitstee)

* Stoutenburg (Franciscaans Milieuproject)
* Ubbergen (de Refter en de Elegast)

Zelfvoorziening

Er wordt overnacht in zelf meegebrachte tenten; soms wordt er binnen geslapen (slaapzaal, zolder, hooischuur of jeugdherberg), altijd op of nabij de projecten die we bezoeken. Tijdens de tour koken de deelnemers hun eigen biologisch/vegetarische maaltijden; soms wordt er gekookt door kleinschalige biologische cateraars, of wordt een handje meegeholpen in de keuken op de gastlocaties. De te bezoeken projecten liggen verspreid over heel Nederland. Daarom hebben we tijdens de tour de beschikking over een kleine touringcar met een eigen chauffeur, van de stichting Artimobiel. De bus wordt ingezet voor het vervoer over grotere afstanden en voor het transport van persoonlijke bagage, tenten, proviand en picknickspullen.
De EKO-tour strijkt neer in telkens andere landschappen: in het bos, in een kraakpand, aan de rand van de hei, midden in het stadsgewoel, en aan de kust van de Waddenzee. Wandelaars en natuurliefhebbers komen dus ook volop aan hun trekken. Op enkele projecten is het mogelijk om een handje mee te helpen, bijvoorbeeld in de biologische tuin, met landschapsonderhoud of helpen met hooien. En er zal voldoende gelegenheid zijn om af en toe alleen of samen met een paar anderen op stap te gaan (wandelen, zwemmen, naar de kroeg...)

Praktische gegevens

De EKO-tour vindt plaats van zondag 15 juli t/m zaterdag 28 juli 2001. Het start- en eindpunt is bij Omslag in Eindhoven. Hier wordt al op zaterdag 14 juli voorverzameld. Tussentijds instappen kan niet. Er kunnen maximaal dertig mensen mee. Geen kinderen. Geen honden. Deelname aan de EKO-tour kost f. 500,- per persoon, all-in voor de hele tour. Dit bedrag is inclusief reis, alle overnachtingen, drie biologisch/ vegetarische maaltijden per dag, koffie en thee onderweg, af en toe een fiets huren en diverse excursies. Kortingen op dit bedrag zijn niet mogelijk. Niet bij de prijs inbegrepen zijn: extra consumpties onderweg, hapjes en drankjes 's avonds en niet-geplande excursies of entreegelden.

Aanmelding

Wie wil deelnemen aan de EKO-tour doet er goed aan zich zo snel mogelijk aan te melden, uiterlijk voor 10 juni 2001. Er kunnen immers maar dertig mensen mee. Deelname is pas definitief na ontvangst van (een deel van) de deelnemersbijdrage. Er is een uitgebreide folder beschikbaar. De EKO-tour is een initiatief van: Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling Postbus 81 5600 AB Eindhoven
040-2910295 (vraag naar Marta Resink)
E-mail: (omslag@omslag.nl) web: www.omslag.nl

_____
menu | dDH

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie