Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 14-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 14-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1952

Aanrijding met gewonde
DRONTEN Een 74-jarige automobiliste uit Dronten trapte vrijdagmorgen in een bocht op De Fazant op het gas in plaats van op de rem. Zij reed over een oprit, stak de rijbaan over, ramde een geparkeerde auto, reed door een groenstrook (waar zij rakelings langs een boom reed) en kwam op de Meerkoet tot stilstand. De auto liep rondom schade op. De bestuurster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Weezelanden in Zwolle.

Vernieling en verzet na burenruzie
LELYSTAD Een burenruzie op de Ringdijk liep vrijdagmiddag behoorlijk uit de hand. Eén van de betrokkenen, een 35-jarige inwoner van Lelystad, duwde zijn buurman opzettelijk in de heg, waardoor deze letsel opliep. De aangevallen buurman sloeg terug, waarna de eerste aanvaller een hekje omvertrapte. De 35-jarige buurman werd aangehouden als verdachte van mishandeling en vernieling. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarbij hij een politieagent hard schopte. De man moest geboeid worden afgevoerd. De verdachte is in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcoholcontrole
DRONTEN / LELYSTAD Bij een alcoholcontrole heeft de politie vrijdagavond tussen 20.00 uur en 02.00 uur ruim 390 bestuurders laten blazen. Op de Educalaan in Dronten werden twee automobilisten aangehouden. Eén van hen blies 310 ug/l (0,70 promille). De andere automobilist bleef net beneden de streep en ging vrijuit. Op de Larserdreef in Lelystad werden zeven automobilisten betrapt op het rijden onder invloed, waarvan er vier beneden de streep bleken te zijn. De andere automobilisten bliezen 275 ug/l (0,62 promille), 475 ug/l (1,07 promille) en 545 ug/l (1,23 promille). Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
De controle werd uitgevoerd door tien aspirant-agenten van het Flevolandse politiekorps.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie