Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoge Raad stelt AVR in gelijk inzake vennootschapsbelasting

Datum nieuwsfeit: 14-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: AVR
Zoek soortgelijke berichten
AVR


De hoge raad stelt AVR in het gelijk
14 juli 2001

DE HOGE RAAD STELT AVR IN GELIJK INZAKE PROCEDURE VENNOOTSCHAPSBELASTING

De Hoge Raad heeft op 13 juli jl in een procedure over de jaren 1988 tot en met 1994 beslist dat AVR-Chemie NV in deze periode niet onderworpen is geweest aan vennootschapsbelasting. AVR-Chemie NV is onderdeel van Holding AVR-Bedrijven NV, gevestigd te Rotterdam. AVR-Chemie NV heeft over de betreffende periode uit voorzichtigheid wel de mogelijke vennootschapsbelasting betaald of als voorziening opgenomen. De uitspraak van de Hoge Raad betekent voor AVR over de genoemde periode een netto winst van circa EUR 14 miljoen. Dit bedrag is exclusief heffingsrente. Deze uitspraak zal tevens gevolgen voor de vennootschapsbelastingpositie voor de jaren vanaf 1995, waarvoor een voorziening van EUR 1,4 miljoen is opgenomen.


---

---
Profiel AVR
Het AVR-concern bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Tot de afnemers van diensten behoren industriele ondernemingen, overheden, bedrijven en consumenten. Het concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg en heeft ultimo 2000 een personeelsbestand van circa 2200 medewerkers en in 2000 een omzet van ruim EUR 440 miljoen.

De activiteiten omvatten consultancy, industriële- en maritieme dienstverlening, inzameling, opslag, overslag, transport, alsmede afvalverbranding met energie-terugwinning, verwerking van gevaarlijk afval, compostering en recycling van monostromen als papier, glas en kunststoffen. AVR zorgt ook voor het management en de uitvoering van gemeentelijke reinigingstaken.


---

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie