Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijmeegse impro-Soap 'Liefde en Luchtkastelen'

Datum nieuwsfeit: 14-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Op de Geest speelt Impro-Soap "Liefde en Luchtkastelen"

Tijdens de zomerfeesten improviseert Theatersportveriniging Op de Geest de Impro-Soap "Liefde en Luchtkastelen". Elke avond een aflevering waarin de spelsuggesties van het publiek (een bekentenis, een handeling, een emotie, enz.) het verhaal sturen en kleur geven aan de scenes. Hierdoor zijn de verwikkelingen en het einde van elke voorstelling even grote verrassingen voor de spelers als voor het publiek.

De soap
In een van de mooiste panden van de Nijmeegse St. Annastraat is Architectenburo Moerman & De Vries gevestigd. De talentvolle architecten Jack Moerman en Richard de Vries zijn vijf jaar na hun start zeer succesvol. Via Jack's vrouw Evelien is management-assistent Tanja het team komen versterken.

Evelien, een succesvolle advocate, en Jack wonen op de eerste verdieping. Richard de Vries heeft een kamer op de tweede verdieping, waar ook Freek en Barbara wonen.

Freek en Barbara zijn de voormalige eigenaren van het pand, maar zijn twee jaar geleden gedwongen om het pand te verkopen.

Richards vrouw, Ellen, is naar Amsterdam verhuisd om zich volledig op haar carriërre als inkoopster te richten. Gelukkig komt zij regelmatig naar Nijmegen om haar man op te zoeken.

Tîjdens de vierdaagse wordt de zolder bewoond door twee wandelaars: Renske en Joop. Renske is een oude schoolvriendin van Evelien. Joop kent alleen Freek en Barbara.

Achtergrond
Theatersport Vereniging Op de Geest bestaat meer dan 10 jaar en behoort tot de Nederlandse top op het gebied van Theatersport. Maandelijks speelt TSV Op de Geest een theatersport wedstrijd in haar thuis-theater Het Steiger in Nijmegen. Op de Geest staat garant voor interactieve, kwalitatief hoogstaande en spontane voorstellingen.

De laatste jaren houden de spelers van Op de Geest zich steeds meer bezig met nieuwe vormen van geïmproviseerd theater. Na eerdere voorstellingen als het Lange Verhalen-festival en de Woeste Woensdagen, gaat de Nijmeegse groep met deze Impro-Soap weer een stap verder. Evenals bij theatersport is de inbreng van het publiek steeds van groot belang.

De cast van "Liefde en Luchtkastelen" bestaat uit 9 spelers van Op de Geest, elke avond aangevuld met gastspelers: onder andere oud-leden van de theatersportvereniging, maar ook enkele lokale beroemdheden zijn gevraagd. Voor het eerst werken de improvisatoren met decor en kostuums. De verhaallijnen zijn daarentegen volkomen geïmproviseerd.

De productie wordt begeleid door een regisseur gespecialiseerd in improvisatie-soaps. Vanzelfsprekend is het muzikale talent van vaste pianist Dominique van Hoof.

Confused? You will be after the next episode of ...

"Liefde en Luchtkastelen"

Data: 14 t/m 21 juli 2001
Tijd: 20.45 u
Lokatie: Tent Valkhof
Toegang: gratis
Door: Theatersport Vereniging Op De Geest

Voor meer informatie:

Adwin Kannekens

Tel: 024-3223178 of E-mail: (adwin@opdegeest.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie