Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-07-2001
Politieberichten van 15/7 (13.00 uur) t/m 16/7 (07.00 uur)

Goutum: diefstal buitenboordmotor
Van zaterdag op zondag werd vanaf de Wetterkritte een rubberboot met buitenboordmotor gestolen. De rubberboot werd iets verderop in het water terug gevonden, doch de buitenboordmotor, een Yahama SPR, kleur blauw, bleek te zijn verdwenen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Goutum, heeft aangifte gedaan.

Makkum: diefstal buitenboordmotor
Van zaterdag op zondag lag de klipper "Marjo" afgemeerd aan de houten steiger van de bruine zeilvaart in de Vissershaven te Makkum. Op de railing was een buitenboordmotor van een volgbootje bevestigd. Deze buitenboordmotor, een Yahama, kleur blauw, werd weggenomen. De eigenaar een 22-jarige inwoner van Groningen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 17.45 uur reed een bestuurder, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, met zijn auto over de Aert van der Neerstraat. Op de kruising van deze weg met de Jongkindstraat verleende hij geen voorrang aan een 9-jarig meisje uit Leeuwarden, die op haar fiets vanaf de Jongkindstraat deze kruising naderde. Het meisje werd door de auto geschept en gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Oosterwolde: vechtpartij
Zondag omstreeks 21.45 uur kwam er een melding binnen dat er gevochten zou worden op de Hooge Esch. Ter plaatse gekomen, bleek dat op straat twee inwoners van Oosterwolde, respectievelijk 34 jaar en 42 jaar, met elkaar op de vuist waren gegaan. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, werd niet duidelijk. Beide kemphanen hadden gedronken. De jongste van de twee bleef zich verzetten en bleef dreigen, waarop hij werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Gorredijk: schennispleger aangehouden
Zondag omstreeks 20.30 uur pleegde een 41-jarige inwoner van Gorredijk openbare schennis der eerbaarheid. In het park/plantsoen aan de Tjerk Hiddes toonde de man zijn geslachtsdeel aan enkele meisjes, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Dit werd ook gezien door een 28-jarige inwoner van Gorredijk. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat hij betrapt was, ging hij er vandoor. De verdachte werd aangehouden in een woning aan de Houtmoune. Hij werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Groningerstraatweg. Aan de achterzijde werd een ruit in de tuindeur vernield. Uit de woning werden een videorecorder, een fiets en twee videobanden weggenomen. De bewoonster, een 26-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Dearsum: aanrijding licht gewonden
Zondag omstreeks 06.10 uur vond op de Snitserdyk een eenzijdig ongeval plaats. 9 personen waren in Leeuwarden op stap geweest en met een gehuurd busje op de terugweg naar Heeg. Op een gegeven moment vond een inzittende, 31-jarige inwoner van Utrecht, het wel grappig om even de handrem aan te trekken. Deze inzittende zat achter de bestuurder. Het gevolg hiervan was dat de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Arkel, de macht over het stuur verloor. Het busje met inzittenden kwam op z`n kop in de sloot naast de weg terecht. Alle inzittenden konden het busje verlaten. De veroorzaker en de chauffeur liepen snijwonden op aan het gezicht en hun handen. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De anderen werden met twee taxi`s vervoerd naar hun vakantieadres in Heeg.

Sneek: onder invloed
Zondag omstreeks 23.45 uur werd op de Marktstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 780 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Makkum: meisje lastig gevallen
Zondag omstreeks 23.55 uur werd bij een horecagelegenheid op de Holle Poarte een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een 14-jarig meisje uit het Duitse Oer-erkenschwick lastig gevallen. Toen hij meisje het toilet wilde verlaten, had hij haar teruggeduwd en had hij een hand op haar mond gelegd. Het meisje verzette zich heftig en daarop liet de verdachte haar weer los. De verdachte werd op het terras van de horecagelegenheid aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Veenwouden: vernielingen
Maandag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat bij een appartementencomplex aan de Stinsweg vernielingen zouden worden gepleegd. Eerder die nacht was de politie reeds een keer waarschuwend opgetreden. Een groepje personen gooiden bierflesjes tegen de gevels kapot en stonden tegen deuren te urineren. Ook werden verschillende tuinstoelen vernield c.q in brand gestoken. Ter plaatse werden twee inwoners van Veenwouden, respectievelijk 38 en 28 jaar, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij pleegden bij hun aanhouding verzet. De andere personen maakten zich daarop uit de voeten. Een 23-jarige inwoonster van Veenwouden, meende zich met de aanhouding te moeten bemoeien. Zij werd daarop ook aangehouden. Alle drie verdachten zijn ingesloten en zullen in de loop van vandaag worden gehoord.

Harlingen: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Koningin Emmastraat. Een ruit aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werd een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaresse, een 26-jarige inwoonster van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie