Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SMS tegen overmatig alcoholgebruik

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SMS tegen overmatig alcoholgebruik
Emexus ontwikkelt samen met NIGZ platform om jeugd te bereiken

Almere, 16 juli 2001 - Deze zomer zullen Nederlandse jongeren via SMS gewezen worden op de gevaren van overmatig alcoholgebruik. Emexus, ontwikkelaar van messaging-oplossingen, heeft hiertoe een platform ontwikkeld dat het mogelijk maakt op verschillende manieren 06-nummers te verzamelen en deze eenvoudig en snel van specifieke, persoonsgerichte SMS-berichten te voorzien.

De actie maakt deel uit van een grootscheepse landelijke anti-alcohol zomercampagne 'Ben jij sterker dan drank?, waarbij bekende Nederlanders - onder wie tv-presentator Hans Kraaij jr., Raymond van Barneveld en voetbalvedetten als Ronald Waterreus, Arnold Bruggink, Eric Gerets, Kees van Wonderen, Jean Paul van Gastel en Paul Bosvelt, Henny Huisman, Fabienne, Milika Peterson en Wendy van Dijk, via de mobiele telefoon proberen jongeren bewust te maken van de risico's van overmatig alcoholgebruik en buitensporig drinkgedrag van de Nederlandse jeugd in te tomen.

Onderzoek van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ), dat de campagne organiseert, wijst uit dat het drankgebruik onder jongeren van 15 tot 24 jaar in vakantieperiodes zorgwekkend hoog is: jongens werken in negen dagen tijd gemiddeld 200 glazen bier (5,5 kratjes) weg en meisjes bijna de helft.

Meer dan vijftig speciaal geselecteerde en opgeleide studenten, zullen vanaf 12 juli aanstaande de Nederlandse en Spaanse kusten langsgaan om vakantievierende leeftijdgenoten over de nadelen van overmatig alcoholgebruik te informeren. Zij verzamelen ook de 06-nummers van de jongeren. Enkele gegevens van deze vakantiegangers worden vervolgens ingebracht in het door Emexus ontwikkelde systeem waarna gepersonaliseerde berichtgeving kan plaatsvinden op drie verschillende, door het NIGZ vastgestelde, momenten. Frans van Hulle, directeur van Emexus, geeft aan dat SMS als medium zich goed leent voor 'zakelijke' communicatie: "SMS is natuurlijk bij uitstek een medium dat zich leent om de jeugdige doelgroep te bereiken, op een manier die ook voor hen acceptabel is. Hierdoor kan ook een fenomeen als alcoholvoorlichting aan kracht winnen. Met de Emexus-applicatie is het mogelijk geworden grote aantallen mensen in één keer, tegen lage kosten, op een toch persoonlijke manier aan te spreken."

Over Exemus
Emexus voorziet bedrijven van Mobile Business Solutions en is een snel groeiende speler in de mobiele wereld. Emexus ontwikkelt gebruikersvriendelijke applicaties waarmee organisaties snel gepersonaliseerde en tijdkritische berichtgeving kunnen verzorgen met de nieuwste mobiele mogelijkheden. Dit maakt veel praktische toepassingen mogelijk voor het verhogen van de klanttevredenheid en het verstevigen van de relatie met de klant. Emexus levert concepten, functionaliteit en applicaties in een ASP-formule. Het Emexus Platform biedt alle interfaces met telecomleveranciers, databases en andere systemen. Solide partnerschappen met grote, leidende partijen en leveranciers garanderen diensten van hoog en professioneel niveau. Meer informatie is te vinden op www.emexus.com.

Voor meer informatie:
Emexus
Frans van Hulle
036-548 39 20
(f.vanhulle@emexus.com)

Whizpr
Martinique Walraven
0317-410 483
(emexus@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie