Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prostitutiepand Nieuwstad 3 te Groningen blijft gesloten

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

16
JUL
11.18

Persbericht

Prostitutiepand Nieuwstad 3 blijft gesloten
12-07-2001

Het prostitutiepand op het adres Nieuwstad 3 in Groningen blijft gesloten. Dat heeft de Arrondissementsrechtbank te Groningen op maandag 9 juli besloten. De exploitant van het pand maakte bezwaar tegen het besluit van de gemeente van 15 juni j.l. om het pand Nieuwstad 3 te sluiten omdat hij niet over de benodigde exploitatievergunning beschikt. Deze vergunning is niet verleend omdat het hier volgens de gemeente om een boventallige prostitutie-inrichting gaat. Volgens de nieuwe regels van het gemeentelijk prostitutiebeleid mag de exploitatie van het pand Nieuwstad 3 pas worden hervat als er in de Muurstraat een prostitutiepand wordt gesloten. Dat is niet het geval en dus is de gemeente door de rechtbank in het gelijk gesteld.

Het besluit van de rechtbank is een bevestiging van het strenge doch rechtvaardige gemeentelijke beleid dat sinds de afschaffing van het bordeelverbod, op 1 oktober 2000, in Groningen geldt ten aanzien van de inrichting en exploitatie van prostitutie-inrichtingen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie