Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BEA en webMethods vereenvoudigen applicatie-integratie

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BEA en webMethods vereenvoudigen applicatie-integratie door ondersteuning J2EE Connector Architecture

Amsterdam - 16 juli 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM) en BEA Systems (Nasdaq: BEAS) zijn een relatie aangegaan die het makkelijker moet maken voor klanten met hybride omgevingen - zij die zowel BEA WebLogic Integration als het webMethods integratieplatform gebruiken - om nieuwe Java-toepassingen te ontwikkelen en deze te integreren in bestaande enterprise- en legacy-toepassingen.

BEA en webMethods zijn de samenwerking aangegaan om hun wederzijdse klanten in staat te stellen om hun investering in de technologieën van beide bedrijven beter te benutten. De twee bedrijven zijn van plan om een op Java 2 Enterprise Edition Connector Architecture (J2EE CA) gebaseerde, bi-directionele connector te bouwen tussen BEA WebLogic Integration en het webMethods integratieplatform. De J2EE CA-standaard zorgt ervoor dat de producten met elkaar samen zullen werken. Klanten kunnen door deze open standaard maximaal profiteren van hun investeringen in toepassingen en bedrijfsprocessen.

"Het doet ons plezier dat webMethods de J2EE CA-standaard gebruikt," zegt Paul Hammond, vice president business development bij de BEA E-Commerce Integration divisie. "De naadloze integratie met het webMethods platform biedt klanten de maximale vrijheid om oude en nieuwe technologieën te verenigen. In de afgelopen twintig jaar hebben bedrijven uitgebreide IT-infrastructuren gebouwd die vaak tientallen toepassingen omvatten - sommige nieuw, andere oud, sommige standaard, andere zelf ontwikkeld. Veel van deze toepassingen ondersteunen verschillende standaarden en fabrikantseigen talen. Het is noodzakelijk om deze toepassingen te laten samenwerken, omdat het bedrijven in staat stelt om effectiever te functioneren."

"Door de J2EE CA-standaard te gebruiken, helpen BEA en webMethods bedrijven om onze integratieproducten maximaal effectief te benutten," zegt Debbie Rosen, vice president Global Alliances bij webMethods. "Klanten genieten het grootste voordeel wanneer technologieën samenwerken om de efficiëntie van het bedrijf te vergroten, distributieketens te beheren en de ervaringen van klanten te verbeteren. Het integreren van op Java gebaseerde toepassingen in een algemene technologie-infrastructuur is eenvoudiger geworden dankzij relaties zoals webMethods en BEA nu gevormd hebben."

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Over BEA

BEA Systems (Nasdaq: BEAS) is met meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waaronder de meerderheid van de Fortune Global 500, één van de leidende softwarebedrijven voor e-business infrastructuren. BEA en haar WebLogic-merk behoren tot de vertrouwdste namen in e-business. Bedrijven die gebouwd zijn op het WebLogic E-Business Platform zijn betrouwbaar, uiterst schaalbaar, en in staat om nieuwe services snel op de markt te brengen. BEA's e-business platform is de de facto standard voor meer dan 1900 systeemintegrators, onafhankelijke software bedrijven en application service providers waarmee zij complete oplossingen bieden die e-bedrijven klaarstomen voor snelle groei en winstgevendheid. BEA heeft haar hoofdkwartier in San José, Californië. Het bedrijf heeft 92 vestigingen in 32 landen en is op het web te vinden via www.bea.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
(jlatta@webmethods.com)

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
(annemieke@footprint.nl)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie