Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-07-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 16 juli 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: bestuurder onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Provinciale Weg N366, in Stadskanaal een 43-jarige automobilist uit de gemeente Pekela aangehouden. De man reed vanaf de Onstwedderweg de N366 op. De bestuurder van een naderende politiepatrouille kon door een noodstop een aanrijding met de man voorkomen. Nadat hij door de politie aan de kant was gezet bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd naar het bureau gebracht waar bij de ademanalyse 1.85 promille alcohol gemeten. Tevens bleek dat de auto van de man niet verzekerd en ook niet APK-gekeurd was. Daarnaast kwam vast te staan dat het rijbewijs van de man in mei van dit jaar was ingevorderd omdat hij toen ook voor rijden onder invloed (1.95 promille) door de politie was aangehouden. De man is na verhoor heengezonden met processen-verbaal voor rijden onder invloed, autorijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd, en het rijden met een onverzekerde en niet gekeurde auto.

Hoogezand: dronken automobiliste botst
Na een melding troffen surveillerende politiemensen zondagnacht op de Kerkstraat in Hoogezand een zwaar beschadigde personenauto aan. De bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Hoogezand, stond bij de wagen en verklaarde dat haar auto elders in Hoogezand zou zijn aangereden. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij het politieonderzoek bleek dat zij zelf met de auto op de Meint Veningastraat tegen een verkeerspaal op een vluchtheuvel was gebotst en vervolgens over de afscheiding tussen rijbaan en fietspad was gereden. Haar auto liep daarbij de geconstateerde schade op. Die schade was zo omvangrijk dat er geen beweging meer in de auto was te krijgen. Op het politiebureau werd bij de bestuurster een bloedalcoholgehalte van 1.45 promille vastgesteld. Ze is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Haar rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Leek: dronken bestuurder botst tegen boom
Naar zijn zeggen doordat hij werd opgejaagd door een andere auto raakte een 24-jarige automobilist uit Roden zondagavond aan het Vredewoldplantsoen in Leek de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hij kwam naast de weg terecht en botste tegen een boom. Zijn auto raakte daarbij totaal vernield. De man zelf liep geen letsel op maar bleek wel onder invloed van alcohol te verkeren. Bij hem werd een bloedalcoholgehalte van 1.05 promille vastgesteld. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een berger afgesleept.

Stadskanaal: taxi te water na aanrijding
Een 39-jarige taxichauffeur uit Stadskanaal raakte zondagmorgen met zijn wagen en vijf passagiers te water na een botsing met een andere auto op de Handelsstraat in Stadskanaal. De andere automobilist, een 22-jarige man uit Wildervank, kwam de Handelsstraat oprijden vanuit de Barkelstraat. Hij zag daarbij kennelijk de uit de richting van de Poststraat naderen de taxi over het hoofd. Er ontstond een botsing waarbij de taxi in het kanaal belandde. Chauffeur en zijn vijf passagiers konden de wagen ongedeerd verlaten. De automobilist uit Wildervank botste na de aanrijding tegen een lichtmast. Hij en zijn 16-jarige passagier liepen beiden licht hoofdletsel op en zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Een inmiddels ingesteld sporenonderzoek heeft uitgewezen dat de taxichauffeur naar alle waarschijnlijkheid te hard heeft gereden.

Winschoten: vernielzuchtige vrouw
De politie heeft zondagmorgen bij het politiebureau aan de Beertsterweg in Winschoten een 23-jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens vernieling en baldadigheid. De vrouw liep langs het bureau en zag een politiepatrouille naar binnen gaan. Ze begon de agenten uit te schelden maar die negeerden haar. De vrouw begon daarop met kracht aan het toegangshek van het politiebureau te trekken waardoor schade ontstond. Ze werd daarop aangehouden en naar binnen gebracht. In het bureau vernielde de vrouw een intercominstallatie en de slotplaat van de deur van de ophoudkamer waar ze in was geplaatst. Ze is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor vernieling. Ze wenste geen verklaring af te leggen.

Veendam: woningbrand
In een woning aan de Leliestraat in Veendam ontstond zondagmorgen brand. De 19-jarige bewoonster zette bij thuiskomst van het uitgaan in de keuken een frituurpan aan. Ze viel echter in de kamer in slaap zonder de pan uit te zette. Die stond zo dicht bij een gasstel dat een slang daarvan smolt. Het langzaam wegstromende gas vatte vlam en zette de keuken in lichterlaaie. De bewoonster werd wakker door de rookontwikkeling en trachtte nog de brand te blussen. Toen dat niet lukte vluchtte ze met haar kat naar buiten. De brandweer bluste de brand. De woning liep aanzienlijke schade op. De woning van een onderbuurman van de vrouw liep waterschade op.

Groningen: geen rijbewijs en alcohol gebruikt
Een 38-jarige man uit Dwingelo werd afgelopen nacht op de Nieuwstad aangehouden. De man reed met grote snelheid door de straat. Bij de Haddingestraat werd hij tot stoppen gedwongen. Daar bleek dat de man geen rijbewijs bezit en bovendien alcohol had gebruikt. Een blaastest gaf aan dat de man 1 promille in zijn bloed had. De auto is aan het bureau geplaatst en de man is met enkele bekeuringen weggestuurd.

Groningen: inbreker meldt zich
Zondagochtend kreeg de politie een melding van een inbraak bij een mediabedrijf aan de Energieweg. Bij het bedrijf werd met een verkeerspaal een ruit vernield. Terwijl agenten een onderzoek instelden meldde een 32-jarige stadjer zich aan het bureau. Hij wilde schoon schip maken en bekende een tweetal inbraken, waaronder bij het bedrijf aan de Energieweg. De man is ingesloten. Vermoedelijk nam hij een computer uit het bedrijf weg.

Groningen: sportkantine opengebroken
Op het sportcomplex aan de Zilverlaan is zondagnacht ingebroken bij de kantine van een voetbalvereniging. De daders kwamen het pand binnen door op het dak een raam te vernielen. In de kantine bleken tientallen bierglazen kapot gegooid te zijn. Ook de tv en deuren en kozijnen waren ernstig beschadigd en kasten en ramen kapot gegooid. De schade is enorm.

Groningen: geen rijbewijs
Een 38-jarige stadjer werd zondagochtend op de Isebrandtheerd door politieagenten gecontroleerd. De man bleek geen rijbewijs te kunnen tonen. Deze was hem onlangs door de politie afgenomen. Bovendien moest de man nog 14 dagen straf uitzitten. Hij werd ingesloten.

Groningen: auto botst tegen gevel
Zondagavond botste een bestelauto op de Akeleiweg tegen de gevel van een bedrijfspand. Vermoedelijk is de bestuurder in de bocht van de weg in een slip geraakt en tegen het pand tot stilstand gekomen. Een getuige zag de man wegrijden en waarschuwde de politie. Na een zoektocht werd de auto op de Woldweg terug gevonden en naar het bureau gebracht. De politie kon de bestuurder echter nog niet achterhalen en weet wie het is.

Groningen : inbraak in bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een stempelfabriek aan de van der Hoopstraat. De sleutelhouder ontdekte afgelopen nacht dat er een deur was opengebroken. Hij waarschuwde de politie. In het pand werden alle kasten doorzocht. Vermoedelijk is een hoeveelheid gereedschap weggenomen.

Groningen: man ernstig gewond bij botsing met auto Een 53-jarige man uit Groningen raakte afgelopen nacht ernstig gewond bij een botsing met een bestelauto op het Lopende Diep. De man reed met zijn fiets de kruising met de Nieuwe Boteringestraat op en werd geschept door de auto. De man moest met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...