Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ideeën voor efficiënter energiegebruik in industrie

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

Ideeën voor efficiënter energiegebruik in industrie

In maart 2001 is de achtste versie verschenen van IDEE, de Industriële Databank voor Energie Efficiency. Dit is een verzameling innovatieve energiebesparende ideeën voor industriële bedrijven. IDEE is uitgebracht op CD-ROM door Novem. Het aantal projecten is opnieuw uitgebreid en bedraagt nu meer dan 400.

De jaarlijks verschijnende IDEE-databank is een rijke bron van inspiratie voor industriële bedrijven die de energiekosten willen drukken. De beschreven projecten hebben bovendien meestal een grotere opbrengst dan alleen een hogere energie-efficiency. Denk hierbij aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, lagere personeelskosten en kwaliteitsverbetering. Van elk project bevat IDEE een technische beschrijving, de toegepaste technieken, de investeringskosten, de terugverdientijd en de (verwachte) energiebesparing. Ook is aangegeven in welke industriële sectoren de technieken toepasbaar zijn.

IDEE is bestemd voor adviseurs van advies- en ingenieursbureau's die diensten aanbieden gericht op een betere energie-efficiency in industriële productieprocessen. Ook branche-organisaties, innovatiecentra, energiebedrijven en gemeentelijke en provinciale overheden kunnen hun voordeel doen met deze ideeënbank. De beschreven projecten hebben een subsidie ontvangen vanuit het Besluit subsidies energieprogramma's (programma's Netto, Tendem, Spirit of MJA) of vanuit het CO2-reductieplan of het Europese programma Thermie. Een doelstelling van deze regelingen is steeds de verkregen kennis en ervaring met uitgevoerde projecten beschikbaar te maken voor het bedrijfsleven in het algemeen.

De achtste versie van IDEE is ontwikkeld voor Windows 9X, ME en NT en heeft veel zoekmogelijkheden. De informatie is toegankelijk via verschillende ingangen. Zo kan gezocht worden op trefwoord, energiebesparende techniek, industriële sector of een combinatie hiervan. Bovendien is het mogelijk schema's te bekijken en af te drukken.

Novem (Nederlandse onderneming voor energie en milieu) werkt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken aan het bevorderen van efficiënter energiegebruik in het bedrijfsleven. Met de uitgave van IDEE wordt de informatie over gesubsidieerde projecten toegankelijker en herhaling van de beschreven technologieën en technieken gestimuleerd.

De IDEE CD-ROM is gratis voor de doelgroepen en aan te vragen bij:

Q & P, telefoon: 055 5786640; fax: 055 5785683; e-mail: (quint.comm@wxs.nl)

De volgende informatie is daarbij noodzakelijk: bedrijfsnaam, branche, N.A.W. gegevens, functie contactpersoon, telefoonnummer, email-adres.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie