Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paul Donker Duyvis gastcurator bij FAXX

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Paul Donker Duyvis gastcurator bij FAXX

De Amsterdamse beeldend kunstenaar en publicist Paul Donker Duyvis zal tot en met februari 2002 optreden als gastcurator van FAXX Centrum voor Beeldende Kunst Tilburg.

Donker Duyvis (Dordrecht 1950) haalde in 1978 zijn Doctoraal Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar hij aansluitend een jaar Kunstgeschiedenis doceerde. Van 1979 tot 1985 was hij conservator van het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam. Van 1985 tot 1992 vervulde hij de functie van conservator International Departement van de Rijksdienst Beeldende Kunst in Den Haag. Hij was curator van tientallen tentoonstellingen, waaronder ook veel exposities met Nederlandse kunstenaars in het buitenland, had zitting in talrijke jury s en commissies en vervulde gastdocentschappen onder andere aan de Academie Sint Joost in Breda en het Frank Mohr Instituut in Groningen.

Hij was redacteur van onder andere Dutch Art and Architecture Today, maakte TV-programma s en videowerk voor Salto Amsterdam en zat in de redactie van W 139 TV, eveneens te Amsterdam.

Als beeldend kunstenaar is Donker Duyvis sinds 1996 actief met fotowerken, en video-installaties. > Website: http://pddstart.cjb.net

Paul Donker Duyvis zal voor FAXX minimaal twee grote tentoonstellingen organiseren.

FAXX podium voor hedendaagse kunst, Dunantstraat 1, 5017 KC Tilburg, telefoon (013) 5841010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie