Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-07-2001 Politieberichten district Heerlen (H.P. 14.36 uur) Maandag 16 juli 2001

Heerlen, trekker met oplegger gestolen:
Mogelijk in het voorbije weekeinde heeft vanaf een bedrijfsterrein gelegen aan de Koumen te Heerlen een diefstal van een trekker met oplegger plaatsgevonden.
De diefstal werd opgemerkt nadat er een inbraak in het kantoorgebouw werd vastgesteld waarbij sleutels van een trekker met oplegger werden ontvreemd. Bij een inspectie op het terrein aan de Koumen waar meerdere vrachtautocombinaties staan geparkeerd bleek een trekker met oplegger verdwenen te zijn. De eigenaar van de trekker met oplegger heeft van de diefstal aangifte gedaan. Alleen de trekker met oplegger vertegenwoordigt een waarde van een kwart miljoen. De oplegger was geladen met een nog onbekende hoeveelheid wasmachines. De waarde van de wasmachines is nog niet bekend.

Heerlen, meisje onzedelijk betast:
Een 15 jarige meisje woonachtig te Heerlen heeft zondag 15 juli 2001 bij de politie aangifte gedaan dat zij in het Heisterpark langs de Oude Brunssummerweg te Heerlen door een onbekend gebleven man onzedelijk was betast.
Het meisje liep zondagavond omstreeks 19.30 uur door het Heisterpark waar zij achternagereden werd door een onbekende man van tussen de 20 en 30 jaar. Hij ging gekleed in een blauwe spijkerbroek en droeg een witte trui. Vermoedelijk had de man geblondeerd haar en droeg hij een oorbelletje Het meisje bemerkte dat de man haar bleef volgen maar raakte de man niet kwijt. De man kwam naast haar fietsen waarbij de man haar oneerbare voorstellen deed. Het meisje gaf de man duidelijk te kennen daar niet van gediend te zijn en liep door. De man greep haar plotseling vast waarbij hij haar onzedelijk betaste. Het meisje wist de man te ontglippen waarna zij meteen bij de politie aangifte deed van het voorval. Een onderzoek in de omgeving door de politie leverde geen resultaat meer op.

Heerlen, aangehouden wegens diefstal c.q. heling van een taxi: Een 38 jarige inwoner van het Belgische Etterbeek is maandagmorgen in Hoensbroek aangehouden. Hij werd in een taxi aangetroffen die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Twee andere inzittenden werden eveneens aangehouden maar deze werden nadat bleek dat zij niets met de diefstal te maken hadden meteen weer in vrijheid gesteld. Een personeelslid van de Nederlandse Spoorwegen meldde de politie maandagmorgen omstreeks 06.15 uur dat een aantal mensen in een voor het station in Hoensbroek staande Duitse taxi zaten hetgeen hij niet vertrouwde. De politie stelde meteen een onderzoek in. Het kenteken van de betreffende taxi werd in Duitsland gecontroleerd waarbij bleek dat de taxi zondagavond 15 juli in Aken gestolen was. Alle drie de inzittenden werden door de politie aangehouden. Bij het onderzoek bleek dat twee van de drie inzittenden niets met de diefstal uit te staan hadden. Zij werden daarop meteen in vrijheid gesteld. De derde inzittende, een 38 jarige inwoner van het Belgische Etterbeek, is ingesloten en is inmiddels in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De taxi is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar in Aken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie