Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede plaats voor Koster in Toronto

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Barber Dodge Pro Series

Tweede plaats voor Koster in Toronto

Toronto, 16 juli 2001. De zevende ronde in de Barber Dodge Pro Series op het stratencircuit van Toronto eindigde voor Sepp Koster op een tweede plaats. De race in de Amerikaanse formulewagenserie leverde een overwinning op voor Hunter-Reay. Koster bezet in het kampioenschap de vijfde plaats met een achterstand van tien punten op de Fransman Rondet.

Pas tijdens de tweede kwalificatietraining op het 2,7 korte stratencircuit in het Canadese Toronto kon Koster enkele potten breken. De Nederlander reed naar de pole positie, maar zag zijn tijd niet op de eindlijst. Rijdend door de laatste bocht in zijn snelste ronde toonde de wedstrijdleiding de zwarte vlag en volgens de reglementen stopt dan direct de tijdwaarneming. Jammer, maar de tweede startplek, achter Plumb en voor Hunter-Reay, bood voor Koster nog alle mogelijkheden.
De race werd een regelrechte thriller. Koster startte goed en behield de tweede positie. Alex Sperafico, vertrokken vanaf de vijfde plaats, verremde zich voor die eerste bocht en raakte met rokende banden Koster, die daardoor moest uitwijken en terugzakte naar de zesde plaats. Koster's Reynard was echter intakt en snel. De coureur passeerde achtereenvolgens Yasukawa, Rondet en Sperefico. Vervolgens opende Koster de jacht op Plumb en Hunter-Reay. Het trio denderde als aan een touwtje over het stratencircuit. Hunter-Reay pakte de leidende positie en Plumb bezweek op dat moment ook onder de heftig aanvallende Koster, die direct de neus van zijn formulewagen onder de versnellingsbak van Hunter-Reay zette. Koster was sneller en wachtte op zijn moment.
"Dat werd dus balen", aldus Koster. "Met nog zes minuten te gaan werd de race uitgereden onder de gele vlag, vanwege een grote crash waarbij Sperafico was betrokken. Toch ben ik blij met mijn eigen race, maar helaas, de omstandigheden waren tegen mij", besloot Koster na afloop.

Uitslag:

1. Hunter-Reay (VSt), 27 ronden in 41:12.564 (111,008 km/uur); 2. Koster (NL), op 3,861 sec.; 3. Plumb (VSt); 4. Yasukawa (VSt); 5. Rondet (F); 6. Breuers (VSt).

Stand kampioenschap (na 7 van de 12 wedstrijden):

1. Rondet 85; 2. Hunter-Reay 81; 3. Plumb 80; 4. Yasukawa 79; 5. Koster 75; 6. Breuers 64.

Volgende wedstrijd: 28 juli, Chicago Motor Speedway. Voor verdere informatie: Sepp Koster, tel.: +32.475.660828 of e-mail: (sepp@pi.be)
of Dirk Buwalda, tel.:+31.6.54644347.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie