Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e Persbericht

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 16-07-2001
2e Persbericht van maandag 16 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Gft-containers gestolen
In het stadsdeel Woensel-Noord zijn in de afgelopen drie weken ruim 25 aangiftes binnengekomen van gestolen Gft-containers. De containers worden s ochtends buiten gezet om geleegd te worden. Als de eigenaar de container in de loop van de dag weer binnen wil zetten is deze weg. Het grootste aantal aangiftes komt vanuit de wijk De Achtste Barrier. De politie vraagt bewoners om extra alert hierop te zijn.

Best: Diefstal portemonnee
Maandagmorgen rond 12.15 uur is een 55-jarige vrouw uit Best slachtoffer geworden van diefstal van haar portemonnee. Zij liep te winkelen in een winkel op Den Ekker. Een onbekende man sprak haar aan. Plotseling kreeg ze een harde duw en viel. Meteen daarop rende de onbekende man de winkel uit. De portemonnee bleek uit haar tas te zijn gestolen. In de portemonnee zat ruim twee honderd gulden en een pasje.

Oirschot: Snelheidscontrole
Maandag tussen 10.35 en 12.45 uur is op de Bestseweg een snelheidscontrole gehouden. 742 voertuigen zijn gecontroleerd. 143 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Someren: Verdachte overval aangehouden
Zaterdagmorgen rond 8.30 uur kwamen twee gemaskerde mannen een winkel op de Kerkstraat binnen. Een van hen had een grote honkbalknuppel in zijn hand. De 48-jarige eigenaar liep naar de overvallers. Hij pakte de honkbalknuppel vast. Na een korte worsteling trok hij de knuppel uit handen van de overvaller. De overvaller kwam ten val. De andere overvaller had inmiddels een greep in de kassa gedaan en liep de winkel uit. Even later kwam hij terug en dreigde de winkelier aan te vallen. Direct daarop voelde de winkelier een duw in zijn rug en viel. Onmiddellijk daarna verdwenen de overvallers. De winkelier rende hen achterna en zag dat ze op een zwarte scooter wegreden. Een passerende politieman in burger probeerde hen van de brommer te duwen. De overvallers wisten te ontkomen. Zon-dagmorgen om 9.00 uur is naar aanleiding van het onderzoek in een woning op de Zonne-dauw te Mierlo, een 18-jarige Mierlonaar als verdachte van de overval aangehouden.

Helmond: Verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Op de Engelseweg zijn maandagmiddag om 15.40 uur twee 34-jarige Helmonders aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een winkeldiefstal te hebben gepleegd in een winkel aan de Engelseweg. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vervalsing
Een 25-jarige inwoner van Groningen is vanmiddag om 15.45 uur op de Karel de Grotelaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht met een vervalst identiteitsbewijs een sofi-nummer te hebben willen bemachtigen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Op de Engelseweg is vanmiddag om 16.30 uur een 45-jarige Helmonder aangehouden. De man had uit een winkel aan de Engelseweg enkele kwasten en verf weggenomen. Hij is voor verhoor overgebracht naar bureau. De man kreeg een transactie van 250 gulden aangeboden, welke hij direct betaalde.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Een 25-jarige inwoner van Antwerpen die vanmiddag in de Tongelreep aan het zwemmen was en daarbij zijn kluissleutel verloor, is zijn pantalon met daarin zijn Gsm, rijbewijs, bankpas en sleutels van zijn auto kwijtgeraakt. De broek was uit zijn kluisje weggenomen. Toen de man buiten ging kijken bemerkte hij dat ook zijn personenauto, merk Renault, type 5, kleur grijs, voorzien van het Belgische kenteken AAL 347, weggenomen was.

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Op de 3e Haagstraat is vanmiddag om 17.40 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man was kort ervoor, op de Cortenbachstraat geflits bij een snelheidsovertreding. Toen hij dit bemerkte reed hij terug en begon aan de opgestelde radarapparatuur te trekken. Toen de politieman, belast met de snelheidscontrole, dit wilde beletten, beledigende hij deze agent. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na auto-inbraak
Op het Belgiëplein is vanavond om 18.40 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op een parkeerterrein in Son op het Ekkersrijt ingebroken te hebben in een personenauto. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie