Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werken aan wegen in de gemeente Soest

Datum nieuwsfeit: 16-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Werken aan wegen

week 29: 16 t/m 22 juli 2001

Voor de komende periode zijn de volgende wegwerkzaamheden gepland:

De Lange Brinkweg tussen Kruisweg en Korte Middelwijkstraat is t/m 20 juli geheel afgesloten voor het verrichten van
onderhoudswerkzaamheden.

In de periode 16 t/m 20 juli zullen diverse wegen van een nieuw laagje asfalt worden voorzien. Gedurende een korte periode is geen doorgang mogelijk.

Op 20 juli worden op de Birkstraat, tussen de Vondellaan en Amersfoort, asfaltreparaties uitgevoerd. De werkzaamheden starten om 9.00 uur en zullen de hele dag duren. Doorgang blijft mogelijk.

Gemeente pakt vissterfte in vijvers Overhees aan

Om de vissterfte in de vijvers links en rechts van de Koningsweg tegen te gaan, zet de gemeente meerdere pompen in om het zuurstofgehalte van het water op peil te brengen. Veel vissen in de vijvers zijn gestorven door zuurstofgebrek, mede veroorzaakt door de enorme regenval van de afgelopen dagen en de hoge temperatuur van het water.

Regenwater wordt afgevoerd door het riool. Enorme hoeveelheden regen - afgelopen zaterdag viel er in Soest zon 30 millimeter - kan het riool echter niet verwerken. De vijvers links en rechts van de Koningsweg dienen dan als overstort. Door de droge periode die we hebben gehad, is veel vuil aanwezig in de riolen. Bij de overstort komt dit rottend materiaal in de vijvers. Dit materiaal neemt zuurstof op uit het water. En het zuurstofgehalte van het water was al laag door de warme periode. Veel vissen zijn eraan bezweken.

De dode vissen worden opgeruimd en vier pompen moeten het zuurstofgehalte van het water weer op peil brengen. Uit metingen, die gisteren zijn verricht, blijkt dat het gehalte weer toeneemt.

Medio 2003 is overstort bij hevige regenval waarschijnlijk niet meer nodig. De gemeente heeft dan verbeteringen aan het riool gerealiseerd door het aanbrengen van een bergbezinkbassin. Zon bassin kan overmatig regenwater op

Dependance Publiekszaken Soesterberg in maanden juli en augustus gesloten De aanleg van paardenbakken in Soest

Bijdragen stichting coördinatie kermissen

2001: Het Internationaal Jaar van Vrijwilligers Wereldwijd Lokaal Betrokken: 2001 Internationaal jaar van Vrijwilligers

Laatst bijgewerkt: 13.07.01 10:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie