Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNT & Atos Origin sluiten PAN Europese Customer Relationship

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

APS: SNT en Atos Origin sluiten PAN Europese Customer Relationship

Afzender: SNT GROUP N.V.
Rubriek: BIN
Prioriteit: 4
Datum en tijd: 17-07-2001 07:55

Dit is een origineel persbericht.

Amsterdam/ Parijs, 17 juli 2001, Atos Origin, een leidende Europese aanbieder van diensten op het gebied van Informatie Technologie en SNT Group N.V., Europese aanbieder van Customer Relationship Management (CRM) diensten , hebben vandaag aangekondigd een intentie verklaring te hebben getekend voor een partnership. Binnen de overeenkomst neemt SNT Group de customer contact center activiteiten van Atos Origin in Frankrijk gefaseerd over zoals hieronder beschreven. Atos Origin heeft 8 customer contact centers in Frankrijk met een geschatte totale opbrengst van Euro 100 miljoen voor het jaar 2001 en ruim 2.500 medewerkers. In aanvulling op de overname, zal er een strategische alliantie tussen beide bedrijven worden ontwikkeld.

Details van de transactie
Onder de voorwaarden van de intentie verklaring, zal Atos Origin zijn Franse customer contact centers gefaseerd verkopen en wel op de volgende wijze:

Tussen het moment van sluiting van de overeenkomst en 31 december 2001 zal SNT in totaal 55% van de activiteiten overnemen voor een vergoeding van circa 1,54 miljoen aandelen (gelijk aan 23 miljoen aandelen tegen de genoteerde referentie prijs van Euro 14,90 op het tijdstip van contract ondertekening) en EURO 20 miljoen, in contanten.

Op of voor 28 juni 2002, zal SNT een verder belang van 25% in het bedrijf hebben genomen, voor een vergoeding van EURO 22 miljoen, naar keuze te betalen in contanten of SNT aandelen (met een waarde van de genoteerde referentie koers van EUR 14,90 per aandeel op de datum van ondertekening van de intentieverklaring).

Op 31 december 2003, zal SNT het resterende 20% aandeel in het bedrijf overnemen voor een vergoeding van 5 miljoen in contanten plus een earn-out gebaseerd op de financiele prestatie van het nieuwe bedrijf aan het einde van het boekjaar 2003.

De maximale te betalen vergoeding van SNT aan Atos Origin, zal EUR 78 miljoen bedragen (voor 100% van de activiteiten). De transactie blijft onderworpen aan sociale raadgeving en gereguleerde goedkeuring en wordt naar verwachting eind september 2001gesloten. Na ondertekening en bij goedkeuring door de aandeelhouders van SNT, treedt Bernard Bourigeaud, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atos Origin, toe tot de Raad van Commisarissen van SNT.

Strategische grondredenen
Er is een groeiende behoefte aan customer contact centers vanuit een pan-Europese basis om klanten te kunnen ondersteunen in hun mondiale CRM activiteiten. Atos Origin en SNT zijn van mening dat zij elkaars CRM activiteiten uitstekend aanvullen en zullen daarom een nauwe strategische relatie aangaan waarin elk bedrijf de specialistische diensten en middelen van de ander zullen promoten.

Binnen de alliantie zal Atos Origin haar activiteiten richten op het ontwerpen, bouwen en uitvoeren van dedicated CRM programma's voor grote klanten, waarbij state of the art software wordt gebruikt die wordt geintergreerd met de belangrijkste back office systemen van hun klanten.

De overname van Atos Origin's customer contact centers, is een belangrijke stap in de strategie van SNT om Europese marktleider op het gebied van CRM services te worden. Als gevolg van de overname heeft SNT zich gevestigd in 8 Europese landen en is zij marktleider in de Franse (inboud) CRM branche geworden. Daarnaast heeft zij een sterke strategische partner verworven. Dit alles versterkt haar basis om pan-Europese CRM services te bieden aan multinationale klanten.

SNT kondigde vandaag ook een principe akkoord aan om een substantieel deel van CRM callcenter activiteiten, conferencing activiteiten, distributie kanalen en consultancy diensten over te nemen van KPN. De twee verschillende transacties betekenen een aanzienlijke verbetering van SNT's mogelijkheden om haar marktaandeel in de snel groeiende Europese CRM markt te vergroten, zowel door de ondersteuning van in-house activiteiten van haar klanten als door het afsluiten van nieuwe contracten.

Het commentaar van (Bernard Bourigeaud, CEO van Atos Origin) op de overeenkomst was;
'Ik ben blij dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met SNT die duidelijk uitgebreide kennis, ervaring en middelen hebben op het gebied van customer contact centers en daarbij een substantiele aanwezigheid in Europa. Door dit samenwerkingsverband beschikken we over een omvangrijk CRM portfolio en kunnen we onze klanten beter van dienst zijn. De medewerkers van de customer contact centers zullen profiteren van de nieuwe expertise en inzet capaciteit op Europees niveau. Ik ben er trots op om met deze nieuwe onderneming verbonden te worden als voorgestelde commissaris van SNT'.

Daaraan voegde Tobias Walraven, CEO van SNT toe;
'Wij geloven dat door het combineren van de kwaliteiten van KPN en Atos Origin in SNT de nieuwe leider op de Europese CRM markt is ontstaan. Atos Origin heeft een sleutelrol in de zeer potentiele Franse markt. Met de volledige steun van de bestuursleden van Atos Origin ben ik blij vandaag aan te mogen kondigen dat SNT een enorme stap heeft genomen in haar omschreven strategie om de geprefereerde Europese aanbieder van multinationale klanten te geworden'.

Over Atos Origin
Atos Origin, een van de leidende aanbieders in Europa op het gebied van dienstverlening in de informatie technologie, helpt klanten bij het omzetten van hun visie in resultaten door effectief gebruik van e-business oplossingen en IT. Met een verkoopresultaat van Euro 2,8 biljoen in 2000 opereert Atos Origin momenteel wereldwijd in meer dan 30 landen en heeft meer dan 27.l000 medewerkers. Onder haar klanten vallen ABN-Amro, Akzo-Nobel, Saudi Aramco, BNP Paribas, Cegetel/Vivendi, Credit Lyonnais, Euronext, fiat, ICI, Lucent Technologies, Philip Morris, Philips, Unilever and Wolters Kluwer. Meer informatie is te vinden op de website www.Atos Origin.com

Over SNT
SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, E-mail, chat, co-browsing (en SMS) bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken, managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. De klantenlijst van SNT bevat o.a. ABN-AMRO, Achmea, Aegon, Allianz, Aok Sachsen, AXA, Cisco, Dell, E-Bogalet, Eniro, E-Plus, Fortis, IBM, ING, JPG, KPN, Microsoft, Dutch Rail, Norska Bokklubbarna, Philips, PMG, Postbank, Readers Digest, Schmidt Bank, Stofa, Telfort, Telia, Unigraphics, Unilever, UPC, Quelle Verischerung. In 2000 realiseerde SNT een omzet van EUR 99,4 miljoen en EBITA van EUR 19,0 miljoen.
Meer informatie kan gevonden worden op www.SNT.com

Contacten:
Voor Atos Origin:
Investor Relations, John White, + 33 1 4900 9664
Press, Marie-Tatiana Collombert,+ 33 1 4900 9633

Voor SNT:
Corporate Communications
Anne de Graaf, + 31 79 368 6970, E-mail (adegraaf@SNT.com)

Uitnodiging voor de Media

Vandaag om 9.30 uur geven Tobias Walraven, CEO van SNT en Bernard Bourigeaud, CEO van Atos Origin gedetailleerde informatie betreffende het belang van de partnerovereenkomst tussen SNT en Atos Origin. Zij geven graag antwoord op vragen van de aanwezigen. Deze persconferentie waarvoor u van harte bent uitgenodigd zal plaatsvinden op het volgende adres:

Sheraton Hotel Amsterdam Schiphol, Business Center, level 0, zaal Universe 1

De persconferentie is tevens live te volgen via de internetsite www.snt.com

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

Indien u vragen of wijzigingen heeft over de wijze van ontvangst of de adressering dan kunt u contact opnemen met ANP Pers Support via faxnummer: +31 (0)70 3989478 of via email: (perssupport@anp.nl). (vergeet niet het betreffende e-mailadres of faxnummer te vermelden)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...