Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple volgens IDC toonaangevend binnen onderwijs VS

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple volgens IDC-rapport toonaangevende computer-leverancier binnen Amerikaans basis- en middelbaaronderwijs

Brussel/Bunnik, 17 juli 2001 ? Volgens een rapport van IDC, een onderzoeksbureau dat is gespecialiseerd in de computerbranche, is Apple marktleider wat betreft de computerverkoop aan het basisonderwijs. Uit het rapport van IDC, "Apple, Still at the Head of the Class: Installed PC Market Share in K-12 Education, 2000-2001," blijkt dat Apple zowel op het gebied van bureaucomputers (marktaandeel 27,7 procent) als op het gebied van draagbare computers (marktaandeel 34,7 procent) toonaangevend is binnen de onderwijsmarkt.

Volgens het rapport van IDC hebben scholen bijna twee keer zo veel bureaucomputers en draagbare computers van Apple als van de naaste concurrent.

"Bij de mensen van Apple zit het onderwijs in het bloed", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Apple is al bijna 25 jaar toonaangevend binnen het onderwijs en dankzij innovatieve producten zoals de nieuwe iBook met draadloze netwerkfaciliteit zullen we dat ook blijven."

Recente onderzoeksgegevens van IDC wijzen voorts uit dat Apple de grootste leverancier is van draagbare computers aan het onderwijs.*

"IDC voorspelt voor het jaar 2001 een groei van 30 procent van het aantal geleverde draagbare computers aan de Amerikaanse onderwijsmarkt", aldus Tom Copeland, vice-president Worldwide Tracker Products van IDC. "IDC voorspelt verder dat draagbare computers in 2001 19,4 procent zullen uitmaken van het totale aantal computers dat aan het Amerikaanse onderwijs zal worden geleverd, vergeleken met 15,8 procent in 2000."


* IDC Worldwide Quarterly PC Tracker, juni 2001.
© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh en iBook zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

# # #
Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl of www.apple.com/be
Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr of www.apple.com/benl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 00
Fax: +31 (0)30 - 659 38 52
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.comclaudia)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie