Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TIE Holding: financiele stabiliteit verzekerd

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Tie Holding NV

TIE: FINANCIELE STABILITEIT VERZEKERD

Kapitaalinjectie van 2 miljoen Euro -Jaarverslag goedgekeurd.

dinsdag, 17 juli, 2001

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommercebedrijf TIE Holding N.V. (TIE) maakt bekend dat haar financiële stabiliteit is verzekerd door middel van een kapitaalinjectie van 2 miljoen Euro. Bovendien heeft de accountant van de vennootschap Ernst & Young Accountants, bevestigd dat zij een goedkeurende verklaring zal afgeven bij het jaarverslag over het financiële jaar 2000 (1 oktober 1999 tot en met 30 september 2000).

De kapitaalinjectie is een mezzaninefinanciering waarmee TIE tot 2 miljoen Euro in cash krijgt en de investeerder een vijf-jarige optie krijgt om 3 miljoen aandelen in TIE te kopen tegen een uitoefenprijs van 1,00 Euro. Dit is ruim 30% hoger dan de slotkoers van gisteren. TIE heeft hiertoe een principe-overeenkomst getekend. Verdere details over de transactie zullen worden bekendgemaakt zodra de definitieve overeenkomst is getekend. Naar verwachting zal dit voor het einde van deze maand gebeuren. Op dat moment zal TIE het door de accountant goedgekeurde jaarverslag over 2000 ter beschikking stellen. Voor het einde van augustus zal de Algemene Aandeelhoudersvergadering plaatsvinden.

Het management van TIE bevestigt haar eerder uitgesproken verwachting dat het bedrijf deze zomer een positief EBITDA zal bereiken. Dit is een direct gevolg van de nieuwe koers die het bedrijf in de afgelopen maanden heeft ingezet. De reorganisatie van het bedrijf en het verleggen van de focus van expansie en investeren naar consolidatie en integratie, laat nu de eerste resultaten zien. Onder strak bestuur is het bedrijf nu weer op de goede koers. Het management heeft wereldwijd een omvangrijke bezuinigingsoperatie doorgevoerd. Zo is het personeelsbestand teruggedrongen tot het noodzakelijke en is Research & Development wereldwijd samengevoegd onder centrale aansturing, gericht op het sneller op de markt brengen van de nieuwe ebXML-producten. Voor het komende fiscale jaar heeft het bedrijf een plan opgesteld, waarin de nadruk ligt op winstgevendheid, focussen op de kernactiviteiten en het in lijn brengen van de kosten met de mogelijkheden die de huidige markt biedt.

Het management heeft er vertrouwen in dat bedrijven doorgaan met het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen om kosten te besparen en samen te werken met partners in de supply chain. TIE constateert dat cliënten momenteel een meer fasegewijze invoering van eBusiness verkiezen met technologie die zich bewezen heeft. Een benadering die nauw aansluit bij de expertise van TIE en haar product aanbod. Dit biedt voldoende kansen voor TIE om op een winstgevende manier verder te groeien. De markt waarin TIE zich beweegt staat nog in de kinderschoenen en biedt een enorme groeipotentie.

Profiel Tie
TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBCs) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking (Collaboration). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Judith Poulus ((info@TIEglobal.com))
Tel. (020) 658 99 03
Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie