Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie meet-en milieuvriendelijke reinigmethode

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FORMULIA

Introductie grondige meet-en milieuvriendelijke reinigmethode

Introductie grondige meet- en milieuvriendelijke reinigingsmethode

Het Delftse bedrijf Formulia lanceert een nieuwe aanpak om de hygiëne binnen ondernemingen te borgen. Deze is gebaseerd op het meten van bacteriën, biologisch materiaal en vuilresten. Bij waarden boven de norm, volgt dieptereiniging op basis van stomen. Een nieuwe meting wijst uit of de reiniging effectief is geweest. De nieuwe formule in de schoonmaakbranche is uitgetest in de praktijk en is bij uitstek geschikt voor instellingen waar hygiënemanagement een grote rol speelt.

Schoonmaken geschiedt nog heel vaak op traditionele wijze, niet zelden met gevolg dat vuil alleen maar wordt verplaatst of de schoongemaakte plek juist vuiler is door gebruik van niet schoon spoelwater. Bacteriën en microbiologische resten vormen al helemaal een probleem. Dat terwijl wettelijke eisen en inspectie-instanties strenger worden en werknemers en klanten van ondernemingen veeleisender. Formulia komt daarom met een nieuwe, moderne, aanpak die is onderbouwd met meetgegevens. Met behulp van een hightech laboratoriumanalyser wordt op diverse plekken in het bedrijf gemeten hoe het echt met de reinheid van het sanitair en andere ruimtes is gesteld. Resultaten zijn vrijwel direct beschikbaar. De analyser detecteert zichtbare en onzichtbare vuilresten, schimmels, bacteriën en andere ziektekiemen. Bij te hoge waarden volgt reiniging op basis van moderne, milieuvriendelijke, schoonmaakmethoden, waaronder stomen. Pilots bij diverse instellingen wijzen uit dat de waarden gemeten met de analyser met een factor honderd tot tweehonderd afnemen. De nieuwe formule is geschikt voor iedere onderneming die hygiënemanagement hoog in het vaandel heeft staan. Vooral ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, gezondheidsinstellingen, restaurants, cateraars, hotels etcetera, kunnen er voordeel mee behalen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie