Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Giraffe geboren in Safari Beekse Bergen

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht 17 juli 2001

Giraffe geboren in Safari Beekse Bergen
Giraffe verkent vandaag al grote vlakte, Wie verzint de naam ????

In de nacht van vrijdag 13 juli op zaterdag 14 juli is er een Rothschild-giraffe geboren in Safari Beekse Bergen. Vanochtend (rond 10.30 uur) zal de jonge mannelijke giraffe de grote vlakte van het park gaan verkennen. De afgelopen dagen verbleven moeder Tevedré (genoemd naar de regionale televisie in Drente omdat ze in het Noorder Dierenpark in Emmen geboren is) en het jong in de stal. De verzorgers wilden eerst zeker zijn dat het jong goed dronk bij zijn moeder. De directie van het park roept iedereen op een leuke naam te verzinnen voor de giraffe. Suggesties kunnen op een briefkaart gestuurd worden naar postbus 42, 5080 AA, Hilvarenbeek of per e-mail naar (beeksebergen@libema.nl). De vaste verzorgers van de giraffen kiezen uit alle inzendingen de leukste naam. Degene die de leukste naam verzint, mag de jonge giraffe 'dopen' met de naam die hij/zij verzonnen heeft. Inzendingen dienen voor 1 augustus binnen te zijn.

Na een draagtijd van gemiddeld 14 à 15 maanden wordt het jong geboren. Het jong valt van een grote hoogte (zeker 2 meter) op de grond. De moeder blijft immers staan. Het giraffenjong komt met de voorpoten en kop naar buiten en maakt vervolgens een koprol. Het dier komt terecht op de schouders waarvan de beenderen nog soepel en buigzaam zijn. Een giraffe is na de geboorte gemiddeld 1,50 m tot 1,60 m hoog. Een volwassen giraffe kan uitgroeien tot een hoogte van 5,5 meter.

De giraffe is een goede aanwinst voor het park. De Europese dierentuinen hebben een speciaal fokprogramma (EEP) voor de giraffen opgezet om de populatie te versterken. In Safari Beekse Bergen zijn in dat kader de laatste jaren verschillende jongen geboren. De eerste geboorte vond plaats in 1997 (de giraffe Carmen). In november van 1998 werd de giraffe Naomi geboren. Dit was een 'zorgenkindje', gezien de twee operaties aan haar achterpoten. In juni van 1999 zag opnieuw een giraffe het licht in het park. Haar naam was Hadiya. Het park behaalt dus zeer goede resultaten met haar deelname aan het fokprogramma.

De groep in Safari Beekse Bergen bestaat nu in totaal uit tien giraffen. Zij zijn zowel vanuit de Safaribus als vanaf de Wandelsafari te bewonderen. Op de Wandelsafari is vorig jaar zelfs een nieuw inkijkpunt bij de giraffenvlakte ontwikkeld. Safari Beekse Bergen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, voor meer informatie kunt u bellen met 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie