Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Friesland: vrouw van tas beroofd

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-07-2001
Politieberichten van 16/7 (13.00 uur) t/m 17/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal tas
Zondag tussen 14.00 en 14.30 uur werd een tas met daarin een portemonnee met wat kleingeld en een paar gouden sieraden gestolen. De tas was eigendom van een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden. De vrouw bezocht samen met haar zus en de kinderen de kinderboerderij aan de Jeugdweg. Nadat zij hadden plaats genomen op een bankje, zette zij de tas naast zich neer. Tijdens het gesprek werd even niet opgelet en toen zij haar tas weer wilde pakken, bleek deze verdwenen te zijn. Gedurende de tijd dat zij daar zaten, hebben een onbekende man en vrouw ook plaatsgenomen op het bankje. Deze vertrokken iets eerder. De tas werd even later teruggevonden, zonder portemonnee en sieraden. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Harlingen: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf de Zuidoostersingel een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken YH-08-NH, weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 13.50 uur werd op de Folgeren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 850 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Akkrum: vernieling
Maandag omstreeks 10.30 uur kwam een 28-jarige inwoner van Akkrum de bank aan het Heechein binnen. Hij wilde enige wijzigingen aanbrengen met betrekking tot zijn rekening. Plotseling begon de man de medewerkers van de bank uit te schelden. De bankmedewerker, een 46-jarige inwoner van Akkrum, verzocht de man de bank te verlaten. De verdachte begon daarop de staanders met folders om te gooien en vernielingen in de ontvangstruimte aan te richten. Ook bedreigde hij het bankpersoneel. De verdachte verliet daarna de bank. De man kon even later in het centrum van Akkrum worden aangehouden en hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Insulindestraat. Aan de achterzijde werd een raam vernield. Uit de woning een tv, een beeldje (kunst) en zes lege bierkratten weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 15.15 uur werd een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De verdachte had bij een winkel aan de Boterstraat zes blouses weggenomen. Toen hij de winkel uitliep, ging het alarm af. Een medewerkster van de winkel, een 25-jarige inwoonster van Dokkum, heeft aangifte gedaan. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Voor de winkeldiefstal werd tegen de man een proces-verbaal opgemaakt. Aan het bureau bleek dat de man ook nog een tweetal boetes, totaal f 1250.-, had openstaan. De man kon niet betalen, waarop hij werd ingesloten.

De Wilgen: inbraak boot
Tussen 1 en 16 juli werd ingebroken in een motorboot, die lag afgemeerd in de jachthaven `De Drait` aan de Biskopswei. Aan de zijde van het boothuis van de roeivereniging was een gat in het hek geknipt, waardoor men het terrein kon betreden. De deur van de kajuit werd opengebroken. Uit de boot werden vishengels en andere visattributen, totale waarde ongeveer f 1400.-, weggenomen. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 15.30 uur reed een 43-jarige inwoner van het Duitse Hofheim met zijn auto over de Sytsingawiersterleane in de richting van de rotonde met de Leeuwarderweg. De autobestuurder sloeg linksaf en verleende geen voorrang aan een 59-jarige fietsster uit Delfzijl, die over dezelfde weg reed in de richting van de Groene Dijk. De fietsster werd gewond aan haar hoofd (vijf hechtingen) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.15 uur werd een 19-jarige inwoonster van Den Haag op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal op het Zaailand. De verdachte had twee spijkerjasjes weggenomen. Toen zij werd aangehouden, bleek dat zij in haar tas ook nog verschillende goederen (o.a. 2 BH`s, een onderbroek, drie topjes) had, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Deze goederen waren gestolen bij een winkel op de Nieuwestad. De desbetreffende winkeliers hebben aangifte gedaan. De totale waarde van het ontvreemde bedroeg f 489,55. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De ontvreemde goederen zijn teruggeven aan de winkeliers. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak woning
Maandag omstreeks 16.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Lisdodde. De bewoners waren op vakantie. De buren, die op de woning pasten, ontdekten de diefstal en overliepen de verdachte. De buren hoorden dat men achter de woning probeerde een bromfiets te starten. Toen men ging kijken, zag men een jongeman weglopen, die de bromfiets liet staan. Verder bleek dat het raam van de garagedeur was ingeslagen en de bromfiets uit de garage was weggenomen en dat men in de woning had ingebroken. Uit de woning werd enige honderden guldens weggenomen. De dochter, 20 jaar, heeft aangifte gedaan. Het signalement van de jongeman: leeftijd ongeveer 20 jaar, 1.80 meter lang, bleek smal gezicht, hij droeg een zwarte jas van leer (heuplengte) en zwarte pet met rood embleem.

Drachten; illegale zender
Maandag omstreeks 20.00 uur werd in samenwerking met een medewerker van de Rijksdienst voor radiocommunicatie op de Roerdompstraat een illegale zender uit de lucht gehaald. Op het moment van binnentreden was de zender in de lucht en zond uit onder de naam `Black Beauty`. De eigenaar van de zender, een 37-jarige inwoner van Drachten, kreeg een bekeuring en de zender werd in beslag genomen.

Drachten: vervelende jongeman
Maandag omstreeks 21.05 uur werd een 16-jarige inwoner van Drachten aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongeman maakte deel uit van een groep jongeren, die op het Kleinzand overlast veroorzaakten voor omwonenden. De jongelui crossen met hun scooters over het grasveld en dagen de buurt uit. De groep jongelui werd daarop te verstaan gegeven dat zij zich dienden te verwijderen. De groep gaf daaraan schoorvoetend gevolg, doch de verdachte wilde daaraan niet meewerken, De jongeman werd overgebracht naar het bureau en na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Kootstertille: autobrand
Maandag omstreeks 23.00 uur kwam er een melding binnen dat op de Alde Dyk een personenauto in de brand zou staan. Ter plaatse had de brandweer het vuur reeds geblust. De auto brandde geheel uit. Bij de auto niemand aangetroffen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto stond op naam van een inwoner van Kootstertille. Deze moet nog worden gehoord. De auto werd weggesleept.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag tussen 19.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Doelestraat. De ruit van het linker voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.05 uur werd op het Wilhelminaplein een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Grou, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...