Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Friesland: vrouw van tas beroofd

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-07-2001
Politieberichten van 16/7 (13.00 uur) t/m 17/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal tas
Zondag tussen 14.00 en 14.30 uur werd een tas met daarin een portemonnee met wat kleingeld en een paar gouden sieraden gestolen. De tas was eigendom van een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden. De vrouw bezocht samen met haar zus en de kinderen de kinderboerderij aan de Jeugdweg. Nadat zij hadden plaats genomen op een bankje, zette zij de tas naast zich neer. Tijdens het gesprek werd even niet opgelet en toen zij haar tas weer wilde pakken, bleek deze verdwenen te zijn. Gedurende de tijd dat zij daar zaten, hebben een onbekende man en vrouw ook plaatsgenomen op het bankje. Deze vertrokken iets eerder. De tas werd even later teruggevonden, zonder portemonnee en sieraden. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Harlingen: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf de Zuidoostersingel een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken YH-08-NH, weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 13.50 uur werd op de Folgeren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 850 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Akkrum: vernieling
Maandag omstreeks 10.30 uur kwam een 28-jarige inwoner van Akkrum de bank aan het Heechein binnen. Hij wilde enige wijzigingen aanbrengen met betrekking tot zijn rekening. Plotseling begon de man de medewerkers van de bank uit te schelden. De bankmedewerker, een 46-jarige inwoner van Akkrum, verzocht de man de bank te verlaten. De verdachte begon daarop de staanders met folders om te gooien en vernielingen in de ontvangstruimte aan te richten. Ook bedreigde hij het bankpersoneel. De verdachte verliet daarna de bank. De man kon even later in het centrum van Akkrum worden aangehouden en hij werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Insulindestraat. Aan de achterzijde werd een raam vernield. Uit de woning een tv, een beeldje (kunst) en zes lege bierkratten weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 15.15 uur werd een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De verdachte had bij een winkel aan de Boterstraat zes blouses weggenomen. Toen hij de winkel uitliep, ging het alarm af. Een medewerkster van de winkel, een 25-jarige inwoonster van Dokkum, heeft aangifte gedaan. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Voor de winkeldiefstal werd tegen de man een proces-verbaal opgemaakt. Aan het bureau bleek dat de man ook nog een tweetal boetes, totaal f 1250.-, had openstaan. De man kon niet betalen, waarop hij werd ingesloten.

De Wilgen: inbraak boot
Tussen 1 en 16 juli werd ingebroken in een motorboot, die lag afgemeerd in de jachthaven `De Drait` aan de Biskopswei. Aan de zijde van het boothuis van de roeivereniging was een gat in het hek geknipt, waardoor men het terrein kon betreden. De deur van de kajuit werd opengebroken. Uit de boot werden vishengels en andere visattributen, totale waarde ongeveer f 1400.-, weggenomen. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 15.30 uur reed een 43-jarige inwoner van het Duitse Hofheim met zijn auto over de Sytsingawiersterleane in de richting van de rotonde met de Leeuwarderweg. De autobestuurder sloeg linksaf en verleende geen voorrang aan een 59-jarige fietsster uit Delfzijl, die over dezelfde weg reed in de richting van de Groene Dijk. De fietsster werd gewond aan haar hoofd (vijf hechtingen) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.15 uur werd een 19-jarige inwoonster van Den Haag op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal op het Zaailand. De verdachte had twee spijkerjasjes weggenomen. Toen zij werd aangehouden, bleek dat zij in haar tas ook nog verschillende goederen (o.a. 2 BH`s, een onderbroek, drie topjes) had, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Deze goederen waren gestolen bij een winkel op de Nieuwestad. De desbetreffende winkeliers hebben aangifte gedaan. De totale waarde van het ontvreemde bedroeg f 489,55. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De ontvreemde goederen zijn teruggeven aan de winkeliers. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak woning
Maandag omstreeks 16.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Lisdodde. De bewoners waren op vakantie. De buren, die op de woning pasten, ontdekten de diefstal en overliepen de verdachte. De buren hoorden dat men achter de woning probeerde een bromfiets te starten. Toen men ging kijken, zag men een jongeman weglopen, die de bromfiets liet staan. Verder bleek dat het raam van de garagedeur was ingeslagen en de bromfiets uit de garage was weggenomen en dat men in de woning had ingebroken. Uit de woning werd enige honderden guldens weggenomen. De dochter, 20 jaar, heeft aangifte gedaan. Het signalement van de jongeman: leeftijd ongeveer 20 jaar, 1.80 meter lang, bleek smal gezicht, hij droeg een zwarte jas van leer (heuplengte) en zwarte pet met rood embleem.

Drachten; illegale zender
Maandag omstreeks 20.00 uur werd in samenwerking met een medewerker van de Rijksdienst voor radiocommunicatie op de Roerdompstraat een illegale zender uit de lucht gehaald. Op het moment van binnentreden was de zender in de lucht en zond uit onder de naam `Black Beauty`. De eigenaar van de zender, een 37-jarige inwoner van Drachten, kreeg een bekeuring en de zender werd in beslag genomen.

Drachten: vervelende jongeman
Maandag omstreeks 21.05 uur werd een 16-jarige inwoner van Drachten aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongeman maakte deel uit van een groep jongeren, die op het Kleinzand overlast veroorzaakten voor omwonenden. De jongelui crossen met hun scooters over het grasveld en dagen de buurt uit. De groep jongelui werd daarop te verstaan gegeven dat zij zich dienden te verwijderen. De groep gaf daaraan schoorvoetend gevolg, doch de verdachte wilde daaraan niet meewerken, De jongeman werd overgebracht naar het bureau en na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Kootstertille: autobrand
Maandag omstreeks 23.00 uur kwam er een melding binnen dat op de Alde Dyk een personenauto in de brand zou staan. Ter plaatse had de brandweer het vuur reeds geblust. De auto brandde geheel uit. Bij de auto niemand aangetroffen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto stond op naam van een inwoner van Kootstertille. Deze moet nog worden gehoord. De auto werd weggesleept.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag tussen 19.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Doelestraat. De ruit van het linker voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.05 uur werd op het Wilhelminaplein een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Grou, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie