Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europa keurt overname van divisie Amstelland door CVC goed

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/1002

Brussel, 17 juli 2001

De Commissie keurt de overname van een divisie van Amstelland door CVC goed

De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van de divisie Cementbouw Handel & Industrie van Amstelland B.V. (NL) door de beleggingsgroep CVC goedgekeurd. De transactie zal slechts gevolgen hebben voor de Nederlandse, en in beperkte mate voor de Belgische en Duitse markt voor bouwmaterialen en leidt niet tot een belangrijke overlapping van activiteiten van de beleggingsondernemingen van Cementbouw Handel & Industrie en CVC.

CVC Group is een internationaal actieve particuliere participatiemaatschappij die gevestigd is in de VS (Delaware) en de Kanaaleilanden (Jersey). De overname wordt uitgevoerd door de Nederlandse dochter van CVC, CVC Capital Partners B.V. CVC Group heeft de zeggenschap over verschillende ondernemingen die actief zijn op het gebied van bouwmaterialen en aanverwante goederen en diensten, waaronder Amatek (Australië), Armacell (Duitsland), Bemàrol (Spanje) Formica Corporation (VS), PC Cox (VK) en Wavin (NL).

De divisie Cementbouw Handel & Industrie van Amstelland omvat de volgende subdivisies: Cementbouw Betonmortel BV, Cementbouw Bouwmaterialienhandel BV, Cementbouw Detailhandel BV, Cementbouw Bindmiddelen & Logistiek BV en Cementbouw Industrie BV. De transactie heeft geen gevolgen voor de overige activiteiten van Amstelland, zoals vastgoedbeheer.

De specifieke activiteiten van beide partijen zijn complementair, zowel wat de productmarkten als wat de geografische markten betreft. De transactie geeft derhalve geen aanleiding tot bezwaren vanuit het oogpunt van de mededinging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie