Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel startende ondernemers krijgen subsidie voor inovaties

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

Senter Den Haag, 17 juli 2001

Starters succesvol in laatste indieningsronde BTS

Opvallend veel jonge ondernemingen zagen hun innovatieve projectidee gehonoreerd met een subsidie in de laatste indieningsperiode van de subsidieregeling Bedrijfsgerichte Technologische Samenwerkingsprojecten (BTS). Ruim 30 procent van de gehonoreerde projecten is afkomstig van bedrijven, jonger dan vijf jaar. Het voorstel voor een onderzoeksproject naar een nieuwe generatie ontstekingsremmende medicijnen van het in 2000 opgerichte JARI Pharmaceuticals, beoordeelde de Adviescommissie als beste.

De zojuist afgeronde indieningsperiode was de laatste van de BTS. In totaal diende 65 bedrijven een project in. Per mei 2001 is de BTS-regeling opgegaan in de nieuwe regeling Technologische Samenwerking. Deze regeling stimuleert nationale en internationale technologisch innovatieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten.

Technologische samenwerking
Het subsidiepercentage voor Technologische Samenwerking is 25 procent voor projecten met onderzoeks- én ontwikkelingsactiviteiten of 50 procent voor projecten die uitsluitend onderzoek bevatten. MKB-bedrijven en onderzoeksinstellingen krijgen daarnaast een opslag van 10 procent. Ook bij internationale samenwerking is in bepaalde gevallen een opslag van 10 procent mogelijk.
De eerste indieningsperiode sluit op 13 augustus 2001, de tweede op 17 december 2001.
Meer informatie over Technologische Samenwerking is te vinden op www.senter.nl/samenwerking.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77 of (070) 361 09 99 (voor internationale projecten).


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie