Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg samenvoeging HCG en GTI

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Overleg samenvoeging HCG en GTI
Regio Noord - (groningen@vc.fnv.nl)

De GTI groep heeft in Noord-Nederland vestigingen in Roden, Delfzijl, Nieuwe Pekela (HCG) en Leeuwarden (FIB bedrijven). Bij de overname van HCG is met de vakbonden afgesproken dat over de samenvoeging van HCG en GTI in het Noorden overleg zal worden gevoerd. Dit overleg wordt in september gehouden. De toepassing van de nieuwe CAO Metaal&Techniek geeft soms aanleiding tot misverstanden, problemen daarover in Heerenveen zijn opgelost. Met GTI en de andere deelnemers in het leerbedrijf Station in Groningen wordt door FNV Bondgenoten overleg gevoerd over de arbeidsvoorwaarden van de leerlingen.

Samenvoeging HCG en GTI Noord.
Bij de overname van HCG is tussen directie en vakbonden afgesproken dat over de daadwerkelijke samenvoeging per gebied met de vakbonden gesproken zal worden. FNV Bondgenoten had gevraagd daarover een concrete afspraak te maken. Inmiddels is bekend dat het gesprek over de samenvoeging ongeveer midden september zal plaatsvinden. Uiteraard zal FNV Bondgenoten over de uitkomst contact met de leden opnemen. En indien er gevolgen zijn, met kaderleden en leden overleggen.

Nieuwe CAO.
In de nieuwe CAO, die na veel strijd tot stand is gekomen, staat onder meer dat bij een werktijd-reistijd boven 10,5 uur (buiten de reistijd franchise, inclusief pauze) per dag, dat meerdere omgezet kan worden in vrije tijd. En wel maximaal 6 dagen per jaar en in combinatie met overwerk maximaal 12 dagen per jaar. Toen werknemers werkzaam voor de vestiging Heerenveen deze arbeidsvoorwaarde wilden toepassen werd dat geweigerd van bedrijfszijde. Inmiddels is het misverstand opgelost. De werknemers - die dat willen - kunnen de compensatie in vrije tijd toepassen vanaf de aanvang van de nieuwe CAO per 1 maart 2001.

Leerbedrijf Station Groningen.
Stork Noord, Imtech Noordoost en GTI Noord hebben een leerbedrijf opgezet. Dat bedrijf heet Station en is gevestigd in Groningen. Pogingen van de vakbonden om overeenstemming over de arbeidsvoorwaarden te bereiken, zijn tot nu toe niet gelukt. Vakbonden willen de arbeidsvoorwaarden van GTI, Stork of Imtech nemen en niet een (deel)samenstelling van arbeidsvoorwaarden van alle drie de eigenaren. Ook is er geen overeenstemming over de wijze waarop het bedrijf een studieschuld met de leerlingen wil verrekenen. Een ander geschilpunt is het in dienst treden bij de drie eigenaren, na de studie. Stork, GTI en Imtech willen echter dat de leerlingen na de studie bij Station blijven werken en langs deze weg van het bedrijf ook een uitleenbedrijf maken zonder vakscholingsdoel. Inmiddels is afgesproken dat in september tussen de directies en vakbonden verder gesproken wordt over deze zaak. De besprekingen worden door vakbonden afgestemd met de vakbondskaderleden.

Nadere informatie
A.P. van Dijk, Bestuurder Metaal & Techniek FNV Bondgenoten (Annedijk@bg.fnv.nl) (E-mail)
Telefoon 06-51405565

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie