Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: deelname aan Vierdaagse

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Deelname Vierdaagse

17-7-2001. Ook dit jaar neemt een groep wandelaars van de politie Amsterdam-Amstelland deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. 25 Mannen en 10 vrouwen zijn vanochtend van start gegaan voor het eerste parcours. Ze liepen ten noorden van Nijmegen via Elst hun eerste vijftig kilometer. De deelnemers zijn afkomstig van allerlei wijkteams en diensten van ons korps. Behalve het detachement van 35 collega's in uniform, lopen er verschillende korpsleden individueel (in burger) mee. De omstandigheden deze eerste dag waren prima en de deelnemers vol goede moed, maar of de weergoden de lopers gunstig gezind blijven, is zeer de vraag. Het KNMI verwacht morgen en donderdag wisselvallig weer.Bestrijding overlast
17-7-2001. In het kader van de bestrijding van diverse soorten van overlast in de binnenstad, volgt hier een overzicht van politieactiviteiten van maandag. Surveillerend politiepersoneel deelde 28 keer een verwijderingbevel uit aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Betrokkenen moesten voor acht uur de buurt uit. In één geval is een 14-dagenbevel uitgereikt. Het ging om iemand die al meerdere keren een 8-uursbevel had gehad.

De politie maakte 20 keer proces-verbaal op voor zaken als tippelen, openlijk druggebruik, de verkoop van nep-drugs, hinderlijk drankgebruik en het messenverbod. Op de Geldersekade werd een 28-jarige man aangehouden die zich dreigend opstelde tegen een agent die iemand waarschuwde die bier dronk in het daarvoor verboden gebied. De man hield een vinger dreigend voor het gezicht van de politieman en gaf hem vervolgens een tik op zijn kin.
Wildkamperen Vliegenbos
17-7-2001. Maandag heeft de politie een einde gemaakt aan het wildkamperen van twee Amerikaanse toeristen. Ze zaten al een paar dagen in een tent in het Vliegenbos. Het onderkomen was verstopt tussen de bosschages. Het tweetal moest de boel inpakken en betaalde een boete.Automobilist van de weg
17-7-2001. In de Vijzelstraat is maandag een 25-jarige automobilist aangehouden die geen rijbewijs had en om onder de zaak uit te komen een valse naam opgaf. Toen aan het licht kwam hoe hij echt heette, werd ook duidelijk dat de man in het Opsporingsregister stond. Hij moest nog 87 dagen zitten en wordt overgedragen aan het parket Amsterdam. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder APK-keuring en het opgeven van een valse naam.
Beschonken vrouw
17-7-2001. In de Staatsliedenbuurt is vannacht een 21-jarige vrouw aangehouden die zwaar beschonken was. De politie trof haar aan in een portiek. De vrouw gaf te kennen geen hulp te willen en op eigen gelegenheid naar huis te gaan. Toen ze vervolgens met haar fiets een plantsoen inreed, werd ze meegenomen en ingesloten aan een politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie