Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Kerkrade: hennepkwekerij in slaapkamer

Datum nieuwsfeit: 17-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (15.00 u) Dinsdag, 17 juli 2001

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmorgen in een woning aan de Calbertsweg in Kerkrade vond de politie in een slaapkamer een hennepkwekerij met totaal zon tachtig hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige drie assimilatielampen (groeilampen), een ventilator, een aantal transformatoren en tijdschakelklokken, inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners.

Kerkrade; softdrugs
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een pand aan de Zonstraat in Kerkrade trof de politie in een deel van het pand ruim twee en een halve kilo softdrugs (marihuana en hasjiesj) aan. De politie die aanwijzingen had dat in dit pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging gistermiddag dan ook controleren. De softdrugs werden samen met de aangetroffen weegschalen (3), rekenmachines (2) en een geldbedrag van ruim twaalfhonderd D.Mark inbeslaggenomen. De huurder van dat deel van het pand werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend te hebben gehandeld in softdrugs. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; hardleers
Bij controle afgelopen maandagavond op de Hereweg in Landgraaf van een 26-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Nader onderzoek wees uit dat hij al vaker was bekeurd voor het besturen van een auto zonder rijbewijs. De politie heeft de auto van de verdachte inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; smoesje
Een bewoner van een woning aan de Sleinadastraat in Landgraaf keek afgelopen maandagavond omstreeks 22.15 uur vreemd op toen plotseling een onbekende man de keuken kwam binnengelopen. Die gaf hem, vermoedelijk bij wijze van een smoes een tas waarbij hij zei dat hij de tas buiten had gevonden. Daarop liep hij meteen weer naar buiten en verdween. De bewoner die dat niet vertrouwde en in de woning op onderzoek uitging, zag dat er allerlei papieren en geld uit de woning waren gestolen (totaal ongeveer vijftienhonderd gulden in binnen en buitenlandse valuta). Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Wittem; vuurwapens
Bij controle afgelopen maandagmorgen in een woning aan de Rijksweg in Wittem vond de politie in de woning twee vuurwapens (een revolver en een pistool) en munitie. De politie die aanwijzingen had de bewoner een vuurwapen zou hebben ging op grond van de Wet wapens en munitie dan ook controleren. Tijdens de controle in de woning kwam de bewoner net thuis aanrijden, echter reed er vervolgens meteen weer vandoor (vermoedelijk omdat hij zag dat de politie in zijn woning was). De politie die hem achterna reed wist hem op de Vossenstraat te achterhalen en aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie