Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College R'dam stelt standaardpakket radio en televisie vast

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

College stelt standaardpakket radio en televisie vast

Na overleg met UPC heeft het college van B. en W. het standaardpakket voor radio en televisie vastgesteld. Het besluit van het college is conform het aangepast advies van de Programmaraad. Op 1 september 2001 wordt het standaardpakket ingevoerd, nadat UPC overeenstemming heeft bereikt met alle programma-aanbieders.

In het eerste advies van de Programmaraad viel de zender RTL5 nog buiten de boot. De Programmaraad is op dit advies teruggekomen, nadat UPC en Cartoon Network hadden besloten Cartoon Network via de decoder door te geven. Hierdoor kwam een plaats vrij binnen het standaardpakket. De Programmaraad adviseerde het College RTL5 deze plaats in te laten nemen.

In de commissievergadering van 5 juli hadden enkele leden van de commissie Kunstzaken het College nog een ander voorstel gedaan. Zij adviseerden Radio Amigo binnen het standaardpakket op te nemen en daarmee zou de weggevallen plaats van cartoon Network weer worden opgevuld. UPC is echter van plan om Radio Amigo via de eigen capaciteit aan alle abonnees in Rotterdam door te geven. Hierdoor blijft nog ruimte in het standaardpakket voor één zender.

Mede om die reden heeft het College besloten om het advies van de Programmaraad over te nemen. Ook het zwaarwegend karakter van het advies heeft een rol gespeeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie