Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondweg Houten onveiliger na herinrichting

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Rondweg onveiliger na herinrichting

woensdag 18 juli 2001 - Door: Ed Plekkenpol

Onlangs is het westelijke gedeelte van de Rondweg na een herinrichting weer opengesteld. Er is een halteplaats, twee extra afslagen en een busbaan aangelegd. Op deze manier moet het verkeer beter doorstromen en worden lange rijen wachtende autos voor verkeerslichten hopelijk voorkomen. Of de situatie door deze herinrichting veiliger is geworden is nog maar de vraag. Ter hoogte van de afslag de Veste is op 2/3 van de rijbaan een stalen hek neergezet.

Verkeer dat over de Rondweg rijdt uit de richting van de Utrechtse Weg wordt plotseling met deze situatie geconfronteerd. Voor het hek staat weliswaar een verkeerszuil. Alleen het blauwe pijlbordje valt op, de gele staander totaal niet doordat het hek is geschilderd in de frisse Houtense huiskleuren geel en blauw. Vijftig meter verder, voor de afslag naar de Staart, is het ook opletten geblazen. Rechts van de rijbaan ligt een busbaan, slechts gemarkeerd door een klein zwart/wit paaltje.
Bij slecht of donker weer kan er, in beide gevallen, sprake zijn van een zeer onveilige situatie. Daarnaast staat de Rondweg bekend als een weg waar vaak harder gereden wordt dan de toegestane 70 km/uur.

Door de fracties van Maarseveen en Zandbergen zullen over deze onveilige situaties vragen worden gesteld aan het college van B&W.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie