Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MSN lanceert Nederlandse versie van MSN Hotmail

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Schiphol-Rijk, 18 juli 2001

MSN LANCEERT NEDERLANDSE VERSIE VAN MSN HOTMAIL

Hotmail biedt tevens een volledig vernieuwde gebruikersinterface en een verbeterde spam filter tegen ongewenste email

MSN.nl kondigt de Nederlandse versie van MSN Hotmail aan. Met de gelokaliseerde Nederlandse versie zijn ook MSN diensten desgewenst in het Nederlands beschikbaar. Door de nieuwe gebruikersinterface en de beschikbaarheid van een verbeterde spam filter, brengt MSN haar gebruikers met één muisklik bij de verschillende, geïntegreerde diensten, en stelt zij hen beter in staat hun e-mail te managen. Gebruikers kunnen zich hierdoor nog makkelijker weren tegen ongevraagde e-mail. MSN Hotmail is met meer dan 110 miljoen gebruikers wereldwijd, de grootste web-based e-mail service ter wereld. In Nederland gebruiken nu meer dan 2,3 miljoen mensen MSN Hotmail. MSN ziet met deze introductie haar leiderschap in Nederland verder verstevigen.

Taal naar keuze
MSN Hotmail is wereldwijd in 12 talen beschikbaar. Naast Nederlands wordt ook de gelokaliseerde Zweedse Hotmail versie geïntroduceerd.* De bestaande Nederlandse gebruikers van Hotmail kunnen hun account omzetten van het Engels naar het Nederlands via de Hotmail pagina's op MSN.nl. Maar kunnen er ook voor kiezen om desgewenst hun huidige Engelstalige account te continueren. Nieuwe, Nederlandse Hotmail gebruikers komen automatisch in de Nederlandse interface terecht en kunnen bij aanmelding eventueel voor een andere taal kiezen, mochten zij geen Nederlandstalig account wensen.

Verbeterde bescherming tegen ongewenste e-mail
MSN blijft zich voortdurend inzetten voor de bescherming van gebruikers tegen ongewenste email. De verbeterde MSN Spam Filter (Ongewenste Post Filter), biedt gebruikers een gemakkelijke manier om zich te beschermen tegen ongewenste e-mails in hun postvak.

Gebruikers kunnen op basis van hun persoonlijke behoefte kiezen om zich op een laag, hoog of exclusief niveau te beschermen. De lage en hoge filters gebruiken de nieuwste technologie om spam te identificeren en te elimineren, terwijl het exclusieve niveau van filtering alleen toestaat dat gebruikers e-mail ontvangen van mensen die in hun adresboek zijn opgenomen.

Wanneer het Spam Filter ingeschakeld is op laag niveau, worden bijna alle emails direct naar het postvak IN gestuurd. Op hoog niveau worden de meeste inkomende berichten, waarvan wordt vermoed dat het ongewenste post is, in de map Ongewenste post geplaatst.

Verbeterde gebruikersinterface en lokalisatie van MSN Diensten Inspelend op de wensen van MSN Hotmail gebruikers bevat de vernieuwde versie van MSN Hotmail tevens een verbeterde gebruikersinterface waardoor gebruikers met één klik toegang hebben tot verschillende opties zoals het Spam Filter & Settings. Ook zijn ze slechts één klik verwijderd van geïntegreerde en gelokaliseerde MSN diensten zoals MSN Adresboek en MSN Messenger. Aan het eind van deze zomer zal ook de MSN Calendar in het Nederlands beschikbaar zijn.

Vanwege het wereldwijde succes van MSN WebCourier, wordt deze online nieuwsbrief begin augustus ook in Nederland gelanceerd. Gebruikers kunnen zich gratis abonneren op de WebCourier nieuwsbrieven en zo op de hoogte gebracht worden van nieuws van Nederlandse bedrijven op het gebied van Business & Beleggen, Entertainment, Muziek, Games, Gezondheid en Fitness, Nieuws & Sport, Shoppen, Technologie, Jongeren & Tieners en Vrouwen

De interfaceaanpassing loopt vooruit op de look en feel van MSN Explorer, die eind van deze zomer in Nederland wordt gelanceerd.

Verbeteringen op basis van opgedane kennis
Joost Nienhuis, Country manager MSN Nederland: "Met deze vernieuwingen passen we de kennis toe die we als leverancier van 's werelds grootste emaildienst hebben opgedaan. De gelokaliseerde MSN Hotmail zal ook bijdragen aan onze ambitie om internetgebruikers een thuis op het web te bieden. Het gebruik van Hotmail in hun eigen taal geeft gebruikers een persoonlijke en vertrouwde thuisbasis op het Internet en geeft hen controle over hun Internetbeleving."


* Overige talen waarin Hotmail beschikbaar is zijn: Portugees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Spaans en traditioneel en vereenvoudigd Chinees.

- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie