Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Noord, De Leijgraaf: snelheidscontroles

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Uden 18-07-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

SNELHEIDSCONTROLES (Schaijk/Uden)

Dinsdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Runstraat in Schaijk 31 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 30 km/h, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 km/h.

Eveneens dinsdagmiddag is op de Wilhelminastraat in Uden de maximumsnelheid van 50 km/h gecontroleerd. In dit geval reden 128 mensen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/h.

DRONKEN SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN (Uden)

Dinsdagavond is op de Markt in Uden een 40-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het plegen van openbare schennis der eerbaarheid en openbare dronkenschap. De man maakte op de Markt obscene gebaren met zijn blote geslachtsdeel. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is ingesloten.

Fl. 700,= BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (Veghel)

Dinsdagavond is een 35-jarige automobilist uit Veghel op de Jan van Galenstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod en een boete van Fl. 700,=.

UDENAREN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING (Uden)

Dinsdagvond zijn op het kermisterrein aan de Markt in Uden een 17- en 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openlijke geweldpleging. De twee worden ervan verdacht een 13- en 14-jarige jongen uit Veghel ernstig te hebben mishandeld. De Udenaren maakten deel uit van een grotere groep, die de Veghelaren ervan beschuldigden een diefstal te hebben gepleegd. Korte tijd later escaleerde een en ander, waarop de Udenaren de twee jongens in elkaar sloegen en schopten. Het jongste slachtoffer liep daarbij o.a. een gebroken neus op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Beide slachtoffers hielden verder aan de mishandelingen een aantal pijnlijke plekken over. De verdachten zijn terplaatse aangehouden en ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR POGING TOT DOODSLAG (Uden)

Dinsdagavond is een 30-jarige Udenaar aangehouden voor poging tot doodslag op zijn 28-jarige vrouw. De vrouw raakte hierbij gewond. De man wordt ervan verdacht dinsdagavond op De Vang in Uden opzettelijk de vrouw in haar auto te hebben aangereden. Het slachtoffer zat in haar stilstaande auto voor de woning van een vriendin, toen de Udenaar de auto met daarin zijn vrouw opzettelijk in volle vaart van achteren aanreed. De man probeerde daarop de vrouw uit de auto te trekken. Zij wist daarop de woning van haar vriendin binnen te vluchten. De verdachte ging er kort daarna vandoor. Het slachtoffer hield aan de aanrijding nek- en hoofdletsel over en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De man kon korte tijd later in de woning van zijn ouders worden aangehouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld. Het tweetal had relatieproblemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie