Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw ontwerp voor ADO Den Haag stadion gepresenteerd

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-18: Presentatie nieuw stadionontwerp bij Prins Clausplein pag.nr.=7785

Een nieuw stadion voor ADO Den Haag vormt een belangrijk onderdeel van de visie op de ontwikkeling van de A12 -zone bij het Prins Clausplein. Deze visie is vandaag gepresenteerd door het Bestuurlijk Overleg Ypenburg.

ADO Den Haag, de Stichting Stadion Ontwikkeling en de gemeente Den Haag zijn zeer verheugd dat hiermee de realisatie van een nieuw stadion voor ADO een belangrijke stap dichterbij gekomen is. Vandaag heeft de architect Rob Ligtvoet een ontwerp voor het nieuwe stadion gepresenteerd. De positie van ADO Den Haag bij het werven van sponsors wordt door deze ontwikkeling aanmerkelijk verstrekt.

Het Bestuurlijk Overleg Ypenburg is samenwerkingsverband tussen de provincie Zuid Holland en de gemeenten Rijswijk, Nootdorp en Den Haag. Uit de gepresenteerde visie blijkt dat bij alle betrokkenen een breed draagvlak bestaat om bij het Prins Clausplein een stadion te bouwen.

De Stichting Stadion Ontwikkeling heeft aan de bekende architect Rob Ligtvoet gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe stadion. Voorwaarde bij dat ontwerp was dat in het stadioncomplex voldoende ruimte wordt ingeruimd voor commercieel verhuurbare ruimten. Verhuur van ruimte is noodzakelijk om de financiering van het stadion mogelijk te maken. De opdracht aan Ligtvoet was het stadion zo te ontwerpen dat ondanks de extra commerciële ruimten het totale grondbeslag van het stadion beperkt blijft. Met het gepresenteerde ontwerp is de architect daarr zeer goed in geslaagd.

De Stichting Stadion Ontwikkeling zal zich de komende maanden verder buigen over vraagstukken die samenhangen met de financiering, bereikbaarheid en veiligheid. Verder zal de Stichting, in samenwerking met andere betrokkenen, de voorwaarden voor de tenderprocedure opstellen die moet leiden tot de definitieve aanbesteding.

Voor ADO Den Haag is deze volgende stap in de realisatie van het stadion van cruciaal belang. De club maakt op dit moment een proces van revitalisering door. De selectie is deels vernieuwd, evenals de trainers- en ondersteunende staf. Als eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland heeft ADO Den Haag een contract gesloten met een regionale omroep voor de uitzending van zowel thuis- als uitwedstrijden. De afgelopen week is met de oprichting van het Publieksbureau (waarin ADO, gemeente, politie en welzijnsorganisaties participeren) ook een grote stap gezet op het gebied van de veiligheid.

Een belangrijk onderdeel van de revitalisering is het vinden van meer partners die de club financieel willen ondersteunen. De club heeft hiertoe een ambitieus plan opgesteld, dat is gebaseerd op een snelle groei richting de ere-divisie binnen enkele jaren. In de komende maanden hoopt de club met een aantal bedrijven afspraken te maken die de club in staat stellen de periode tot de oplevering van het nieuwe stadion te overbruggen.

18 juli 2001

last update: 18 juli 2001 ;pag.: 7785; auteur: 77 Uw browser ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie