Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.00 u) Woensdag, 18 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; straatroof
Een 62-jarige vrouw uit Goulburn (Australie) heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer liep afgelopen dinsdagmorgen omstreeks 10.30 uur op de Sittarderweg in Heerlen toen een bromfiets met daarop een tweetal personen kwam aangereden en een van hen plotseling een tas van haar schouder griste. In de tas bevond zich een videocamera. Met de buit reed het straatroversduo op de bromfiets er vandoor in de richting van de Meezenbroekerweg. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan het Homerusplein in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagnamiddag een 36-jarige man uit Hoensbroek van diefstal van twee pakken waspoeder en een blikje bier. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Waspoeder en bier werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtamtige eigenaar/winkelier. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; onder invloed
De politie heef afgelopen dinsdagavond op de Beitel in Heerlen een 27-jarige man uit Kerkrade aangehouden. Die wordt ervan verdacht die avond met zijn auto tegen een ANWB-paal te zijn gebotst. Bleek dat de verdachte onder invloed was. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt verder onderzoek in. Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht heeft de politie op de Amsterdamstraat in Heerlen een 35-jarige automobilist uit Landgraaf aangehouden. Die bleek bij controle onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast verdenkt de politie de automobilist ervan vannacht met zijn auto een aanrijding te hebben gehad op de Molenberglaan waarbij tegen een boom was gereden en vervolgens na de aanrijding is weg-/doorgereden. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum/Schinveld; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Loogstraat en op de Trichterweg in Brunssum, alsmede op de Bouwbergstraat in Schinveld. Totaal werden 1.505 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 219 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km p/u.

Hulsberg/Valkenburg; onder invloed
Afgelopen dinsdagavond vond op de afrit van de A-79 Hulsberg/Valkenburg een aanrijding plaats. Een 45-jarige automobilist uit het Belgische Lanaken botste met zijn auto tegen een hectometerpaaltje en botste vervolgens tegen een verkeersbord. De automobilist raakte niet gewond maar de auto raakte tengevolge van de aanrijding aan de linkerflank en voorzijde beschadigd. Bleek dat de Belg onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie