Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 18-07-2001

1e Persbericht 18 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van inbraak in autos aangehouden De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld nadat zij dinsdagavond diverse meldingen kreeg van inbraken in autos op de Renesseweg. Van ruim 10 autos werden de ramen vernield. Voor zover bekend is uit één auto een autoradio weggenomen. Op het Stationsplein is vervolgens om 20.15 uur een 26-jarige verdachte man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Bij hem werd inbrekersgereedschap aangetroffen en in beslag genomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken man aangehouden
Op de Wal is dinsdagavond rond 21.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man liep met zijn fiets aan de hand over de Wal en had een behoorlijke slok te veel op. Hij had twee fietstassen bij zich waarin wel ruim 60 flesjes wasverzachter zaten. De man was bovendien gewond aan zijn pols. De man is aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de flesjes wasverzachter.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op het Dalheimpad is dinsdagavond rond 19.15 uur een onbekende man aangehouden. Een tweede onbekende man is kort daarna in het ziekenhuis op de Michelangelolaan aangehouden. Het duo liep langs de achterpoort van een woning aan de Remichweg. Daar zat een hond op de achterplaats te blaffen. Beide personen hebben vervolgens de poort van de achterplaats geopend en zijn in gevecht geraakt met de hond. Een van de mannen werd hierbij in zijn hand gebeten en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Uit onderzoek bleek dat beide mannen illegaal in Nederland verbleven. Zij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Helmond: Verdachte aangehouden
In een gebouw aan de Azalealaan is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van huisvredebreuk en het bedreigen van het personeel in het pand na een meningsverschil. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten van mishandeling aangehouden In een pand aan de Bindersestraat zijn dinsdagavond rond 22.20 uur een 31-jarige en een 33-jarige Helmonder aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het slaan van een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats kort daarvoor. Hierbij liep het slachtoffer een bloedneus en een gezwollen lip op. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Spartamet gestolen uit schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Waalstraat is dinsdag tussen 16.00 uur en 21.00 uur een Spartamet gestolen. De dader is in de schuur gekomen door een toegangsdeur open te breken.

Asten: Verdachten overlopen
Op een parkeerplaats aan de Nobisweg zijn woensdagochtend rond 3.00 uur een 35-jarige en een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politiesurveillance zag een man weglopen bij een vrachtwagen en stelde een onderzoek in. Van de vrachtwagen was een portier opengebroken en de stuurkolom was geforceerd. Verder stond een deur van een laadbak open. Hierop zette de politie de achtervolging in en kon de twee verdachten aanhouden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Eigenaar auto achtervolgt inbrekers
Dinsdagavond werden in een woning aan de Kokmeeuw een 15-jarige en een 17-jarige Helmonder aangehouden nadat de politie een melding binnen had gekregen over een inbraak in een auto. De 38-jarige Deurnese eigenaar zag dat op de Molenstraat ingebroken werd in zijn auto. Toen hij dichter bij zijn auto kwam zag hij twee personen vluchten uit de auto. Uit de auto wordt een afneembaar frontje van een autoradio vermist. Hij zette samen met een bekende de achtervolging in en zag beide personen in een woning aan de Kokmeeuw naar binnen gaan. Hierop werd de politie ingeschakeld waarop het verdachte duo aangehouden kon worden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek. In de woning werd tevens een hennepplantage in voorbereiding aangetroffen. Er stonden ongeveer 200 lege potten. Alles was reeds geïnstalleerd met uitzondering van de lampen. De spullen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Geldrop: Verdachte van poging diefstal videoband aangehouden Na een achtervolging kon de politie op de Heilige Geeststraat dinsdagmiddag rond 15.45 uur een 31-jarige man uit Weert aanhouden. Hij had kort daarvoor getracht om een videoband te stelen uit een winkel aan de Langstraat. De 30-jarige eigenaar van de winkel zag dit en confronteerde de verdachte hiermee. Vervolgens werd de eigenaar door een tweede persoon van achteren vast gepakt en op de grond gegooid. Hierop vluchtte het duo. De eigenaar is de twee personen achtervolgd en heeft hiervan meteen melding gedaan aan de politie, waarop de 31-jarige Weertenaar is aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek. De tweede verdachte wist te ontsnappen.

Geldrop: Bronzen beelden gestolen
Uit een tuin achter een woning aan de Hulst zijn tussen zaterdag 00.00 uur en woensdag 00.00 uur twee bronzen beelden in de vorm van kraanvogels gestolen. Het is vooralsnog bekend hoe de dader op het terrein is gekomen.

Nuenen: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Huufkes zijn tussen dinsdagmiddag 16.30 uur en woensdagochtend 8.00 uur enkele duizenden guldens, pallets met horecaspullen en een vrachtauto gestolen. De vrachtauto betreft een witte Volvo FL6 met het kenteken VF-97-XX. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg zijn dinsdagmiddag tussen 14.35 en 16.50 uur 707 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 147 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 133 km/u.

Son: Onder invloed
Op de Boslaan is woensdagochtend rond 1.30 uur een 26-jarige automobilist uit Lieshout met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Valkenswaard: Verdachten van diefstal GSMs aangehouden In een winkel op de Corridor zijn dinsdagmiddag rond 14.30 uur zes GSMs gestolen. Twee verdachten, een 17-jarige en een 18-jarige Rotterdammer, konden kort hierna in het centrum worden aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Burgemeester Mollaan is dinsdagochtend tussen 4.30 en 5.20 uur een grote hoeveelheid sigaretten gestolen. Het exacte aantal is nog niet bekend. De dader kwam binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...