Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 18-07-2001

1e Persbericht 18 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van inbraak in autos aangehouden De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld nadat zij dinsdagavond diverse meldingen kreeg van inbraken in autos op de Renesseweg. Van ruim 10 autos werden de ramen vernield. Voor zover bekend is uit één auto een autoradio weggenomen. Op het Stationsplein is vervolgens om 20.15 uur een 26-jarige verdachte man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Bij hem werd inbrekersgereedschap aangetroffen en in beslag genomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken man aangehouden
Op de Wal is dinsdagavond rond 21.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man liep met zijn fiets aan de hand over de Wal en had een behoorlijke slok te veel op. Hij had twee fietstassen bij zich waarin wel ruim 60 flesjes wasverzachter zaten. De man was bovendien gewond aan zijn pols. De man is aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de flesjes wasverzachter.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op het Dalheimpad is dinsdagavond rond 19.15 uur een onbekende man aangehouden. Een tweede onbekende man is kort daarna in het ziekenhuis op de Michelangelolaan aangehouden. Het duo liep langs de achterpoort van een woning aan de Remichweg. Daar zat een hond op de achterplaats te blaffen. Beide personen hebben vervolgens de poort van de achterplaats geopend en zijn in gevecht geraakt met de hond. Een van de mannen werd hierbij in zijn hand gebeten en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Uit onderzoek bleek dat beide mannen illegaal in Nederland verbleven. Zij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Helmond: Verdachte aangehouden
In een gebouw aan de Azalealaan is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van huisvredebreuk en het bedreigen van het personeel in het pand na een meningsverschil. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten van mishandeling aangehouden In een pand aan de Bindersestraat zijn dinsdagavond rond 22.20 uur een 31-jarige en een 33-jarige Helmonder aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het slaan van een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats kort daarvoor. Hierbij liep het slachtoffer een bloedneus en een gezwollen lip op. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Spartamet gestolen uit schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Waalstraat is dinsdag tussen 16.00 uur en 21.00 uur een Spartamet gestolen. De dader is in de schuur gekomen door een toegangsdeur open te breken.

Asten: Verdachten overlopen
Op een parkeerplaats aan de Nobisweg zijn woensdagochtend rond 3.00 uur een 35-jarige en een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politiesurveillance zag een man weglopen bij een vrachtwagen en stelde een onderzoek in. Van de vrachtwagen was een portier opengebroken en de stuurkolom was geforceerd. Verder stond een deur van een laadbak open. Hierop zette de politie de achtervolging in en kon de twee verdachten aanhouden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Eigenaar auto achtervolgt inbrekers
Dinsdagavond werden in een woning aan de Kokmeeuw een 15-jarige en een 17-jarige Helmonder aangehouden nadat de politie een melding binnen had gekregen over een inbraak in een auto. De 38-jarige Deurnese eigenaar zag dat op de Molenstraat ingebroken werd in zijn auto. Toen hij dichter bij zijn auto kwam zag hij twee personen vluchten uit de auto. Uit de auto wordt een afneembaar frontje van een autoradio vermist. Hij zette samen met een bekende de achtervolging in en zag beide personen in een woning aan de Kokmeeuw naar binnen gaan. Hierop werd de politie ingeschakeld waarop het verdachte duo aangehouden kon worden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek. In de woning werd tevens een hennepplantage in voorbereiding aangetroffen. Er stonden ongeveer 200 lege potten. Alles was reeds geïnstalleerd met uitzondering van de lampen. De spullen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Geldrop: Verdachte van poging diefstal videoband aangehouden Na een achtervolging kon de politie op de Heilige Geeststraat dinsdagmiddag rond 15.45 uur een 31-jarige man uit Weert aanhouden. Hij had kort daarvoor getracht om een videoband te stelen uit een winkel aan de Langstraat. De 30-jarige eigenaar van de winkel zag dit en confronteerde de verdachte hiermee. Vervolgens werd de eigenaar door een tweede persoon van achteren vast gepakt en op de grond gegooid. Hierop vluchtte het duo. De eigenaar is de twee personen achtervolgd en heeft hiervan meteen melding gedaan aan de politie, waarop de 31-jarige Weertenaar is aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek. De tweede verdachte wist te ontsnappen.

Geldrop: Bronzen beelden gestolen
Uit een tuin achter een woning aan de Hulst zijn tussen zaterdag 00.00 uur en woensdag 00.00 uur twee bronzen beelden in de vorm van kraanvogels gestolen. Het is vooralsnog bekend hoe de dader op het terrein is gekomen.

Nuenen: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Huufkes zijn tussen dinsdagmiddag 16.30 uur en woensdagochtend 8.00 uur enkele duizenden guldens, pallets met horecaspullen en een vrachtauto gestolen. De vrachtauto betreft een witte Volvo FL6 met het kenteken VF-97-XX. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg zijn dinsdagmiddag tussen 14.35 en 16.50 uur 707 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 147 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 133 km/u.

Son: Onder invloed
Op de Boslaan is woensdagochtend rond 1.30 uur een 26-jarige automobilist uit Lieshout met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Valkenswaard: Verdachten van diefstal GSMs aangehouden In een winkel op de Corridor zijn dinsdagmiddag rond 14.30 uur zes GSMs gestolen. Twee verdachten, een 17-jarige en een 18-jarige Rotterdammer, konden kort hierna in het centrum worden aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Burgemeester Mollaan is dinsdagochtend tussen 4.30 en 5.20 uur een grote hoeveelheid sigaretten gestolen. Het exacte aantal is nog niet bekend. De dader kwam binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie