Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

J. Noorland benoemd tot waarnemend burgemeester Pijnacker

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

J. Noorland waarnemend burgemeester van Pijnacker

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de heer J. Noorland met ingang van 1 augustus benoemd tot waarnemend burgemeester van Pijnacker. De heer Noorland (65 jaar, VVD) was van 1985 tot 2000 burgemeester van Dordrecht. Van mei 2000 tot juli 2001 was hij waarnemend burgemeester van Ouderkerk.

De vacature in Pijnacker ontstaat door het vertrek van burgemeester drs. J. de Prieëlle, die per 1 augustus aanstaande gebruik zal maken van de FPU-regeling. In verband met de samenvoeging van de gemeenten Pijnacker en Nootdorp per 1 januari 2002 wordt de burgemeestersvacature in Pijnacker niet formeel opengesteld. Daarom heeft de Commissaris van de Koningin de heer Noorland tot waarnemend burgemeester benoemd. Na de samenvoeging van beide gemeenten zal de heer Noorland aanblijven tot in de nieuwe gemeente een burgemeester zal zijn benoemd.

De benoeming van de heer Noorland is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeenteraad van Pijnacker en geldt voor onbepaalde tijd. Vertegenwoordigers van de gemeenteraad van Nootdorp zijn betrokken geweest bij het overleg dat de Commissaris van de Koningin met de vertrouwenscommissie uit de Raad van Pijnacker heeft gevoerd over de benoeming van de waarnemend burgemeester.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie