Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: district Noord

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Noord 18-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinesse, 06-53224343

Verkeerscontrole
EMMELOORD De politie hield op dinsdag overdag samen met de douane een verkeerscontrole aan de Espelerlaan. De politie controleerde 124 voertuigen. Hiervan kregen 40 van de bestuurders een boete opgelegd. De meeste bestuurders (20) kregen een bekeuring, omdat zij hun rijbewijs niet bij zich hadden/niet konden tonen. Verder hadden 7 bestuurders geen kentekenbewijs bij zich en 5 mensen reden zonder autogordel. Ook de douane was bij deze verkeerscontrole aanwezig en controleerde 35 voertuigen waarvan 3 een bekeuring kregen (2 voor rijden met zogenaamde rode diesel en 1 voor misbruik handelaarkenteken).

Te snel en teveel alcohol
LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef werd dinsdagavond een politieagent in een onopvallende dienstauto ingehaald door een auto die veel te hard reed. Toen de bestuurder ging tanken op de Binnenhavenweg, sprak de politieagent hem (34 jaar uit Lemmer) aan en rook een alcoholgeur. De bestuurder greep zijn rijbewijs uit de handen van de agent en bedreigde hem mondeling. Inmiddels arriveerde andere politieagenten en de verdachte werd aangehouden waarbij hij zich verzette. Eenmaal op het politiebureau aangekomen, blies de man 350 ug/l (0,8 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt onder andere voor bedreiging, te hard rijden en rijden onder invloed. De man is weer naar huis gestuurd en kan een dagvaarding verwachten.

Weigeren blaastest
EMMELOORD Dinsdagavond troffen politieagenten op het Achterom een man bij zijn auto aan. Hij had vermoedelijk alcohol gedronken. Getuigen verklaarden aan de agenten dat de man, een 42-jarige inwoner van Emmeloord, kort daarvoor gereden had. De agenten namen de man mee naar het bureau voor een blaastest, maar hij weigerde deze te doen. Voor deze weigering kreeg de man een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is naar huis gestuurd.

Slingeren
EMMELOORD Twee politieagenten reden woensdagochtend over de A6 toen zij de remlichten van de auto voor zich zagen oplichten. Vervolgens zagen zij de auto slingerend verder rijden en de afrit van een tankstation nemen. Daar vroegen zij de 58-jarige bestuurder uit Leeuwarden om mee te werken aan een ademonderzoek. Op het politiebureau blies de man 645 ug/l (1,5 promille). Zijn rijbewijs wordt ingevorderd, maar omdat hij dit niet bij zich had, heeft de politie zijn auto op het bureau gehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie