Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Tegelmuseum biedt gemeente Ede een tableau aan

Datum nieuwsfeit: 18-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Nederlands Tegelmuseum biedt gemeente een tableau aan

Donderdag 12 juli bestond het Nederlands Tegelmuseum precies 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het bestuur van het museum de gemeente een tegeltableau aangeboden. Dit als dank voor de jarenlange steun aan het museum.

Het kunstwerk van tegels is door ruim 30 Edese kunstenaars ontworpen en uitgevoerd, met medewerking van de aardewerkfabriek de Koninklijke Porceleyne Fles. Iedere kunstenaar heeft zijn of haar eigen tegel beschilderd, met aansluitend een tegel met naam en handtekening. Al deze tegels zijn samengevoegd tot een tableau van 3,00 x 1,65m. De voorzitter van het bestuur van het Tegelmuseum, prof. dr. A.M. van de Woude heeft het tableau afgelopen donderdag aangeboden aan de wethouder van Cultuur, mw. drs. A.A.Y. Jonker. In haar dankwoord gaf de wethouder het tegeltableau direct weer in bruikleen aan het Tegelmuseum waar het tot 1 september te bezichtigen zal zijn. Ondertussen zal de gemeente zich beraden op een definitieve bestemming.

Het Nederlands Tegelmuseum is gevestigd aan de Eikenzoom 12 in Otterlo en is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zon- en feestdagen van 13.00 -17.00 uur.Ede, 18 juli 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie